1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lappset Group

Lappset rakensi teemaleikkipuiston Britanniaan

Televisiosta tutut lasten hahmot Puuha-Pete, Tuomas Veturi ja Palomies Sam ovat saaneet aktiviteettipuiston elämyskeskuksessa Liverpoolissa.

Lappset Group
Mattel Play! Liverpool -sisäteemapuisto
Palomies Sam Mattel Play! Liverpool -sisäteemapuistossa.Lappset Group Oy

Rovaniemeläinen Lappset Group Oy on rakentanut leikkiin ja liikkumiseen kannustavan sisäpuiston Liverpooliin. Se avattiin yleisölle tiistaina. Puistossa on televisiosta tutut lasten hahmot Puuha-Pete, Tuomas Veturi ja Palomies Sam.

Teemoitettujen aktiviteettipuistojen liiketoiminnasta vastaava Lappset Creative –yksikön johtaja Johan Granholmin mukaan Liverpoolin kohde on uudenlainen.

– Lappsetille kyseessä on uusi aluevaltaus. Uskomme, että useita vastaavanlaisia puistoja rakennetaan lähitulevaisuudessa lisää, Granholm kertoo.

Puisto on kansainvälisen Mattel-konsernin leikkikonseptin, MattelPlay!’n, ensimmäinen kohde Euroopassa. Teemapuiston operaattori on elämysmatkailuyritys Heritage Great Britain.

Mattel Play! Liverpoolin kokonaispinta-ala on yhteensä 1 902 neliömetriä, josta kukin teema-alue on noin 300 neliömetrin suuruinen. Kokonaisuuteen kuuluu lisäksi ravintola, kauppa, teemoitettuja juhlatiloja ja virtuaalisia elämyksiä tarjoavia tiloja.

Teemapuiston lähes kaikki tuotteet on valmistettu Lappsetin Rovaniemen tehtaalla. Tuotteiden asennuksesta vastasi Lappsetin asennustiimi.

Lappset solmi yhteistyösopimuksen Mattel-konsernin kanssa vuonna 2014. Nasdaq-pörssiin listatun Mattelin tuotemerkkeihin kuuluvat muiden muassa Barbie, Pingu, Puuha-Pete ja Tuomas Veturi.

Lappset Group Oy on yksi Euroopan suurimpia leikki- ja liikuntapuistovälineitä sekä teemoitettuja aktiviteettipuistoja valmistava yritys. Teemoitettujen aktiviteettipuistojen kehittäminen käynnistyi vuonna 2010 Angry Birds -tuotemerkillä. Lappsetilla on tytäryhtiöitä kuudessa eri maassa.

Albert Dock Liverpool oli aikaisemmin vanha teollisuusrakennus, joka remontoitiin uuteen käyttöön 1988. Nykyisin Albert Dock on Liverpoolin suosituin matkakohde. Vuosittain Albert Dock’ssa vierailee yli 6 miljoonaa kävijää.

Lue seuraavaksi