Brysselin lentokentän räjähdyksistä selvinnyt: Terminaali täyttyi savusta, verisiä ihmisiä poistui rakennuksesta

Virolainen Kristjan Aruoja oli aamulla Brysselin lentokentällä, kun terrori-iskut tapahtuivat. Hänen mukaansa kentällä ei syntynyt paniikkia, vaikka ympärillä oli pahoin loukkaantuneita.

Ulkomaat
Matkustajia evakuoidaan lentokentällä.
Matkustajia evakuoidaan lentokentällä. Laurent Dubrule / EPA

Kristjan Aruoja oli aamulla Brysselin lentokentällä palaamassa tyttöystävänsä kanssa lomamatkalta Viroon. He olivat jonottamassa matkaselvitystiskille, kun ensimmäinen räjähdyksistä tapahtui kauempana terminaalissa.

– Emme ymmärtäneet, mikä se oli. Ihmiset alkoivat juosta, mutta mitään paniikkia ei ollut.

Pian toinen räjähdyksistä tapahtui Aruojasta vain 30-40 metrin päässä.

– Menimme ensiksi lattialle ja sen jälkeen toiselle puolelle tiskiä. Puhuimme check inissä olleen miehen kanssa ja hän sai tietoa, että nyt lentokentältä pitää poistua.

Kymmenen minuutin kuluttua toisesta räjähdyksestä ihmiset alkoivat poistua terminaalista.

– Kuulimme, että siellä oli vielä kolmaskin pommi, mutta onneksi se ei toiminut.

Terminaali oli täyttynyt savusta, joten eteensä ei juuri nähnyt. Kristjan Aruoja näki poistuessaan räjähdyksissä loukkaantuneita.

– Oli verta ja ihmisiä, joilla ei ollut kättä.

Aruoja yritti katsoa, näkyisikö aseistautunutta henkilöä, mutta sellaista hän ei huomannut. Hänen mukaansa varsinaista paniikkia lentokentällä ei kuitenkaan syntynyt.

– Ihmiset olivat rauhallisia, mutta emme olleet aivan räjähdysten keskellä.

Matkaselvityksessä ollut mies vei Aruojan ja hänen tyttöystävänsä autollaan pois lentokentältä. He olivat kuulleet räjähdyksistä metroasemilla, joten eivät lähteneet enää Brysselin keskustaan, vaan jäivät kauemmas keskustasta.

Aruoja odottaa tällä hetkellä tyttöystävänsä kanssa Viron suurlähetystön järjestämää bussikyytiä, joka vie heidät Amsterdamiin. Sieltä heille on järjestetty iltalento Tallinnaan.

– Tällä hetkellä luemme uutisia ja saamme puheluita ja tekstiviestejä ystäviltä. Heille kerromme, että kaikki on ok. Juomme vettä ja yritämme olla rauhallisia.