Belgialaismies Helsinki-Vantaalla: "Bryssel on nyt hirveä paikka"

Antwerpeniin matkalla ollut Wim Ver Waest menee kotiinsa Düsseldorfin kautta. Hän oli hyvin surullinen kotimaansa uutisista.

Kotimaa
Uutisvideot: Belgialainen Wim Ver Waest: "Bryssel on nyt hirveä paikka"
Uutisvideot: Belgialainen Wim Ver Waest: "Bryssel on nyt hirveä paikka"

Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkustajat ottivat tiedon Brysselin pommi-iskuista vastaan huolestuneina.

Brysselin lentokenttä suljettiin tiistaina ja koneita on ohjattu muihin kaupunkeihin.

Belgialainen Wim Ver Waest oli matkalla takaisin kotiinsa Antwerpeniin Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Hän sai kuulla Brysselin iskuista aamulla.

– Se on kamalaa. Surullisia uutisia belgialaisille. Bryssel tuntuu olevan tällä hirveä paikka olla. Esimerkiksi kaikki koulut on suljettu. Sitä pitää nyt koittaa vältellä, hän sanoi.

Ver Waestin oli määrä lentää Brysseliin tiistaina, mutta nyt hän kertoi matkustavansa Düsseldorfin kautta kotiinsa Antwerpeniin. Antwerpen sijaitsee noin 45 kilometriä Brysselistä pohjoiseen.

Miehen mukaan Belgiassa ei olla pelätty, vaikka maa onkin ollut valmiustilassa terroriuhan vuoksi.

– Emme ole tunteneet oloamme niin uhatuiksi. Perjantain tapahtumista saattoi kyllä olla pääteltävissä, että tilanne voi eskaloitua, ja niin on juuri nyt käynyt. Se on todella surullista.

Raita ja Eerikki Huuskonen olivat lentämässä Ruotsiin. Brysselin iskujen myötä lentäminen arveluttaa. Usein Frankfurtiin lentävän Raita Huuskosen mukaan pidemmille lennoille ei enää lähdetä.

– Ikävää, hirveän ikävää, hän totesi Brysselin tapahtumista.