Kansalliskirjasto onnistui pienentämään leikkauksiaan

Kohua herättäneet Kansalliskirjaston leikkaukset eivät toteudu täysimääräisinä. Henkilöstövähennyksiä voidaan pienentää, koska opetus- ja kulttuuriministeriö on luvannut kirjastolle puoli miljoonaa euroa lisärahaa.

kulttuuri
Lukusali.
Pari vuotta remontissa ollut Kansalliskirjasto avattiin uudelleen käyttöön tiistaina.Kansalliskirjasto

Irtisanottavien kokonaismäärää ei kerrota. Ennen lisärahoituspäätöstä lakkautettavia työtehtäviä oli 50, arvioi ylikirjastonhoitaja Kai Ekholm. Ekholmin mukaan leikkaukset uhkasivat suoraan erilaisia aineistoja ja kokoelmia.

Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitaja Kai Ekholm arvosteli voimakkaasti laitostaan uhkaavia leikkauksia. Ekholm vetosi muun muassa perustuslakiin torjuessaan leikkaussuunnitelmia. Nyt hän on tyytyväinen saavutettuun sopimukseen.

– Olemme saavuttaneet tuloksen, joka tyydyttää kumpaakin osapuolta. Nyt on keskityttävä kirjaston tulevaisuuteen ja rakentamiseen. Asia on Kansalliskirjaston osalta loppuun käsitelty.

Helsingin yliopisto ja siihen kuuluvat yksiköt, muun muassa Kansalliskirjasto, joutuvat sopeuttamaan toimintaansa julkisen rahoituksen vähenemisen vuoksi. Henkilöstön irtisanomiset toteutetaan tämän kevään aikana.