Tampereen omat narsissit purkitetaan viimeistä kertaa – katso upeaa kukkaloistoa

Tampereen kaupungin puutarhureilla on pääsiäisviikolla multaa sormissaan, kun kevään ensimmäiset istutukset laitetaan valmiiksi. Keltaisenaan hohtavat narsissit viedään keskustaa koristamaan pääsiäiseen mennessä.

narsissit
Kevätnarsisseja istutetaan suuriin ruukkuihin Tampereen kaupungin puutarhan pihamaalla.
Pääsiäiseen mennessä iloa tuovat pääsiäisnarsissit ovat paikoillaan Tampereen keskustassa. Kävimme katsomassa, kuinka kukkia istutettiin suuriin ruukkuihin kaupungin puutarhassa pääsiäisviikon tiistaina.

Tampereen kaupungin puutarhassa aloitettiin työt tiistaina varhain aamulla. Tavoitteena oli istuttaa narsisseja 25 ruukkuun ja 34 amppeliin.

Puutarhan työntekijöille kyseessä olivat kevään ensimmäiset istutukset.

– Kyllä tämä motivoi, oikea ammatinvalinta on aikanaan sattunut kohdalle. Nämä kukat menevät pääosin Keskustorille, Frenckellin aukiolle, Hämeenkadun keskikaistalle, Hämeenpuistoon muutama, keskeisille paikoille Tampereen keskustassa, puutarhuri Mika-Pekka Hytönen kertoo.

Narsissit sinitaivasta vasten
Jousia Lappi / Yle

Kasvattaja vaihtuu ensi keväänä

Tämän vuoden pääsiäiskukat jäävät viimeisiksi narsisseiksi, jotka on kasvatettu kaupungin omassa puutarhassa. Viisi vuotta sitten tehdyn päätöksen mukaan toiminta siirretään jatkossa yksityiselle puutarhalle. Uusi toimija valitaan kilpailutuksella, joka järjestetään syksyllä.

– Kyllähän se aika ikävää on, että joka työvaiheessa miettii, että tämä on nyt viimeinen kerta kun tätä tehdään. Täytyy nyt tarkasti nauttia joka hetkestä, työnjohtaja Marjus Jalonen toteaa.

Narsissit ovat pian kaikkien kaupunkilaisten ilona.

– Pääsiäiseksi pitäisi olla kaikki paikallaan, työnjohtaja Marjus Jalonen lupaa.

Narsisseja ruukussa puutarhalla.
Jousia Lappi / Yle