Kolme suomalaista loukkaantunut lievästi Brysselin iskuissa

Loukkaantuneista suomalaisista kaksi oli iskujen tapahtuessa lentoasemalla ja yksi metrossa, ulkoministeriöstä kerrotaan.

Kotimaa
Ihmisiä ohjataan pois Brysselin lentokentältä, jossa tapahtui kaksi räjähdystä tiistaiaamuna 22. maaliskuuta.
Ihmisiä ohjataan pois Brysselin lentokentältä, jossa tapahtui kaksi räjähdystä tiistaiaamuna 22. maaliskuuta.Laurent Dubrule / EPA

Brysselin tuhoisissa iskuissa on loukkaantunut kolme suomalaista, kertoo konsuliasioiden yksikönpäällikkö Teemu Turunen ulkoministeriöstä. Suomalaisten vammat ovat lieviä ja he ovat saaneet kriisiapua.

Loukkaantuneista suomalaisista kaksi oli iskujen tapahtuessa Zaventemin lentoasemalla ja yksi metrossa.

Ulkoministeriön kriisipäivystyksestä kerrotaan, että Brysselin suurlähetystön ja Helsingin yhteiseen kriisipäivisytykseen on tullut jonkin verran hätääntyneitä yhteydenottoja päivän kuluessa.

Viestintäpäivystäjä Ritva Naumanen kertoo, että soittajat ovat kyselleet Brysselissä olevien perheenjäsenten ja ystävien tilanteesta.

– Matkustusilmoituksen on tehnyt noin 300 alueella olevaa suomalaista ja heihin on oltu yhteydessä, sanoo Naumanen.

Yhteydenpito puhelimitse on ollut vaikeaa iskujen takia, joten suurin osa on saanut ulkoministeriöltä tai lähetystöltä tekstiviestejä ja tietoa sosiaalisen median kautta.

Matkustusilmoituksen (siirryt toiseen palveluun)ovat tehneet myös jotkut alueella asuvat ihmiset, eivät pelkästään Brysselissä matkailevat suomalaiset. Brysselissä asuu arviolta 2 000 suomalaista. Matkustajien määrää alueella on vaikea arvioida.

Naumanen kehottaa huolestuneita ihmisiä seuraamaan Brysselin turvallisuustilannetta ja UM:n tiedotuksia sosiaalisesta mediasta. Suomen Brysselin-lähetystön Facebook-sivuilta (siirryt toiseen palveluun) saa lisätietoa.