Ylen toimittaja ajettiin pois kesken suoran lähetyksen Brysselissä – video

Kello kuuden uutislähetyksen suora haastattelu keskeytyi yllättäen sekaannuksen vuoksi.

Ulkomaat
Uutisvideot: Ylen toimittaja ajettiin pois kesken suoran lähetyksen Brysselissä
Uutisvideot: Ylen toimittaja ajettiin pois kesken suoran lähetyksen Brysselissä

Valtava määrä toimittajia on kerääntynyt Brysseliin raportoimaan kaupungissa tiistaina tapahtuneista terrori-iskuista.

Toimittajien kiivastahtinen työpäivä kävi ilmi, kun Ylen Brysselin-kirjeenvaihtaja Maria Stenroos ajettiin pois kameran edestä kesken suoran uutislähetyksen.

Toimittajat tekevät suoria lähetyksiä heille järjestetyltä kuvauspaikalta. Kameroita ja toimittajia saattaa olla samassa rivissä lukuisia. Toimittajat ja televisioyhtiöt varaavat suoraa lähetystään varten ajan, jonka puitteissa lähetys tehdään, ennen kuin seuraavan toimittajan vuoro tulee.

Sekaannuksen vuoksi Stenroos ajettiin pois kameran edestä kesken hänen suoran haastattelunsa ja Ylen uutislähetystä jouduttiin jatkamaan ulkoministeri Timo Soinin haastattelulla aiottua aiemmin.

Sekaannus johtui siitä, että suurin piirtein samaan aikaan oli varattu lähetysaika sekä Ylen ruotsinkielisten uutisten toimittajalle että Stenroosille. Ruotsinkielinen suora lähetys näytettiin televisiossa suomenkielistä aiemmin ja sille Brysselistä varattu aika myös päättyi aiemmin.

Suoria lähetyksiä koordinoivat henkilöt kuitenkin sekoittivat Ylen toimittajat ja Stenroos oli ohjattu paikalle, jolta oli varattu aika ruotsinkielistä lähetystä varten, minkä vuoksi hänen haastattelunsa keskeytyi.