1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

EU-ministerit kokoontuvat hätätapaamiseen – Euroopan parlamentissa ja lentokentillä korkea terrorivalmiustila

EU-maiden oikeus- ja sisäministerit kokoontuvat mahdollisesti torstaiaamuksi.

Ulkomaat
Belgian pääministeri Charles Michel ja Euroopan komission presidentti Jean-Claude Juncker sytyttivät kynttilöitä Bourse -aukiolla kunnioittaakseen terrori-iskujen uhrien muistoa.
Belgian pääministeri Charles Michel ja Euroopan komission presidentti Jean-Claude Juncker sytyttivät kynttilöitä Brysselissä kunnioittaakseen terrori-iskujen uhrien muistoa.ETIENNE ANSONETTE / EPA

EU:n puheenjohtajuutta hoitava Hollanti kutsuu EU:n ministerit hätätapaamiseen pikimmiten arvioimaan Belgian terroritekojen seurauksia. Kokous on mahdollisesti jo torstai-aamuna, kertoo Hollannin oikeusministeri twitterissä.

Terrori-iskut ovat vaikuttaneet turvatoimien tehostamiseen niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin, jossa liikenteen keskuspaikkoja on asetettu korotettuun terrorivalmiuteen.

Yhdysvalloissa Denverin lentokentän pääterminaali evakuoitiin hetkeksi väärän hälytyksen vuoksi kolme tuntia Brysselin terrori-iskujen jälkeen.

Yhdysvallat ovat varoittaneet kansalaisiaan Euroopan matkustamisen riskeistä. Brysselin iskussa loukkaantuneiden joukossa oli useita amerikkalaisia, muun muassa Yhdysvaltain ilmavoimien everstiluutnantti perheineen.

Lähteet: Reuters, AP, AFP

Lue seuraavaksi