1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Perussuomalaisten puoluesihteeri: Kiemunki-tapaus käsitellään todennäköisesti puoluehallituksessa

Tamperelaispoliitikon somekirjoittelu maahanmuuttajataustaisista virpojista noussee aiheeksi myös perussuomalaisten puoluehallituksen kokouksessa. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan asia käsitellään puolueen sisällä, ei julkisuudessa.

Terhi Kiemunki Kuva: Perussuomalaiset

Perussuomalaisen Terhi Kiemungin sunnuntainen somekirjoittelu käsitellään todennäköisesti myös puolueen valtakunnan tasolla. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoo, että asia käsitellään puolueen "asianomaisissa elimissä".

Meneekö asia myös puoluehallitukseen?

– Suurella todennäköisyydellä, Slunga-Poutsalo sanoo.

Puoluesihteeri ei kuitenkaan halua arvioida, milloin asia mahdollisesti on tulossa käsiteltäväksi.

– Asiaan tarvitaan selvyyttä ja selvityksiä. Se käsitellään puolueen sisällä, ei julkisuudessa, Slunga-Poutsalo perustelee.

Piirihallitus punnitsee pääsiäisen jälkeen

Terhi Kiemunki on Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja ja Pirkanmaan piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja. Lisäksi hän on kansanedustaja Lea Mäkipään eduskunta-avustaja.

Jo aiemmin perussuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Veijo Niemi kertoi, että Kiemungin luottamuasemaa piirin varapuheenjohtajana käsitellään seuraavassa piirihallituksen kokouksessa pääsiäisen jälkeisenä viikonloppuna.

Kiemungin asema ja jatkomahdollisuudet luottamustehtävissä tulivat punnittaviksi, kun hän kirjoitti sunnuntaina Facebook-sivuillaan, että "onko kotoutumista kun muslimipenskat kiertävät virpomassa". Viesteissään Kiemunki kommentoi myös muslimilasten pukeutumista, heidän mahdollisia värssyjään ja heille annettavia virpomapalkkioita.

Kiemungin kirjoittelua on arvosteltu kovin sanoin myös perussuomalaisten omista riveistä. Kansanedustaja Tiina Elovaara on sitä mieltä, että Kiemungilla ei ole mahdollisuutta jatkaa luottamustehtävissä.

Yle Tampere on useaan otteeseen tavoitellut Terhi Kiemunkia haastattelua varten. Kiemunki ei ole vastannut alkuviikolla lähetettyihin soittopyyntöihin. Tänään keskiviikkona hän kieltäytyi haastattelusta vedoten aiempiin kokemuksiinsa mediasta.

– Yksikään media ei ole tähänkään asti julkaissut kommenttejani totuudenmukaisesti. Tuskin tekään, Kiemunki kirjoittaa toimitukseen lähettämässään tekstiviestissä.

Juttua päivitetty kello 12:42 tiedolla Terhi Kiemungin tekstiviestistä.