1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Brysselin iskut

Ratkaiseva vihje lentokenttäiskun tekijöistä saatiin taksinkuljettajalta

Kuljettaja tunnisti miehet tiedotusvälineiden julkaisemista valvontakamerakuvista ja kertoi osoitteen, josta oli noutanut heidät.

Brysselin iskut
Turvakameran kuvaa terriristiepäillyistä Brysselin lentokentällä.
EBU

Brysselin lentokenttäiskuista epäiltyjen henkilöllisyys selvitettiin nopeasti taksinkuljettajan antamien tietojen perusteella. Kuljettaja toi miehet ja heidän pommilaukkunsa lentokentälle.

Nähtyään viranomaisten julkaisemat valvontakamerakuvat kuljettaja otti yhteyttä ja kertoi osoitteen, josta hän oli miehet hakenut. Tämän tiedon perusteella poliisit tekivät ratsian asuntoon. Sieltä löytyi naulapommi, kemiallisia aineksia ja islamistisen Isis-järjestön lippu.

Brysselissä olivat jo meneillään laajat etsinnät, joissa vain päiviä sitten löytyi Pariisin marraskuisten terrori-iskujen pääsuunnittelijaksi epäilty Salah Abdeslam. Tiettävästi kaikki kolme keskiviikon iskuista epäillystä olivat ennestään poliisin tiedossa rikosten vuoksi, mutta terrorismirikoksista heitä ei epäilty.

Viranomaiset lähtevät siitä olettamuksesta, että sama islamistiverkosto oli niin Pariisin kuin Brysselin iskujen takana. Isis on ilmoittautunut kumpienkin iskujen tekijäksi. Abdeslamin sormenjälkiä kerrotaan löytyneen yhden lentokenttäiskijän asunnosta.

Lähteet: Reuters, AFP, AP

Lue seuraavaksi