1. yle.fi
  2. Uutiset

Tankotanssi ei ole vain nuorten naisten harrastus – katso video "ikämiesten" harjoituksista

Tankotanssi houkuttelee yhä laajempaa harrastajakuntaa. Esimerkiksi lohjalaisen tanssikoulu ToeStarin tankotuntikävijöiden ikähaitari yltää kuudesta yli 60 vuoteen. Koulun oppilaat Meri-Tuuli Roihankorpi-Sirviö ja Olavi Heino osallistuvat syksyllä lajin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin yli 40-vuotiaiden sarjassa.

urheilu
Yle Uutiset Uusimaa: Tankotanssi ei ole vain nuorten naisten harrastus
Yle Uutiset Uusimaa: Tankotanssi ei ole vain nuorten naisten harrastus

Meri-Tuuli Roihankorpi-Sirviö ja Olavi Heino hurahtivat tankotanssiin pari vuotta sitten. Laji vei mennessään heti ensikokeilulla.

– Itsensä haastaminen ja voittaminen on se, mikä tässä eniten viehättää. Vaikka alku on hankalaa, niin tässä kuitenkin näkee edistymisen aika nopeasti, se antaa lisäbuustia, Roihankorpi-Sirviö kuvailee.

– Tämä on siitä kiva laji, että se herättää huomiota kun esiintyy ja sitten tietenkin sellainen ekaluokkalaisen riemu, että jee minä osaan, kun oppii jonkun pyörähdyksen. Tämä on vaikeaa, mutta kun hiljalleen kehittyy, niin siitä tulee hyvä fiilis, Olavi Heino summaa.

Tankotanssi sopii kaikille

Olavi Heinon treenipaidan rinnuksissa komeilee teksti Every man wants to be a pole dancer eli kaikki miehet haluavat olla tankotanssijoita. Heinolla on vankka urheilutausta, mutta tankotanssi on hänen mielestään monella tavalla ainutlaatuinen laji.

– Se on rankkaa, vaikeaa, raskasta ja vaativaa. Kukaan mies ei ole vielä sanonut, että tekee perässä sen, mitä minä teen. Tankotanssin ovat aikanaan aloittaneet miehet ja minä valtaan tämän lajin takaisin miehille, Heino vitsailee.

Tanssikoulu ToeStarin tankotunneilla on osallistujia esikouluikäisistä eläkeläisiin.

– Nuorimmat oppilaat minulla ovat kuusivuotiaita ja vanhin on tainnut olla 64-vuotias. Riippuen vähän tietenkin tunnin tyylistä, mutta laji sopii kyllä periaatteessa kaikille, koulun omistaja Laura Hannus rohkaisee.

Valmistautuminen syksyn kisoihin on jo käynnissä

Meri-Tuuli Roihankorpi-Sirviö ja Olavi Heino osallistuvat syksyllä tankotanssin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin yli 40-vuotiaiden sarjassa. Valmistautuminen on jo käynnissä.

– Olen personal trainerin kanssa tehnyt suunnitelman, että miten edetään. Ensin haetaan voimaa ja liikkuvuutta. Lajiharjoittelu lisääntyy sitä mukaa kun kisat lähestyvät, Heino kertaa.

Edellisissä suomenmestaruuskisoissa Heino sijoittui pronssille ja Roihankorpi-Sirviö vei voiton. Myös Pohjoismaiden välisiin mittelöihin kaksikko lähtee rinta rottingilla.

– Tietysti kisoihin täytyy lähteä voittamaan ainakin itsensä ja tekemään paras suorituksensa. Koetan saada repertuaariin uusia liikkeitä ja sitä kautta rakentaa omaa osaamistani eteenpäin. Hyvällä taistelumielellä lähden kisaamaan, Roihankorpi-Sirviö tiivistää.

Lue seuraavaksi