Tubettamisesta oma kurssi korkeakouluun ensimmäistä kertaa

Youtube-videoiden tekemistä voi opiskella verkko-opintoina Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkekouluissa. Suositut tubettajat opettavat muun muassa työhakemuksen tekemistä.

Kuva: Pauliina Tolvanen / Yle

Ammattikorkeakoulussa voi kohta opiskella Youtube-videoiden tekemistä eli tubettamista. Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakoulut tarjoavat ensi syksynä Tube haltuun -nimisen kokonaisuuden, jossa opiskelijoille opetetaan muun muassa työhakemuksen tekemistä videomuotoon.

Lisäksi tarjolla on ohjausta kuvaus-, valaisu-  ja äänitekniikoiden käytössä. Tarkoituksena on käydä läpi koko videon tekemisen prosessi ennakkosuunnittelusta aina julkaisemiseen saakka.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa verkko-opintoina toteutettava kolmen opintopisteen kurssi on maksuton toisen asteen opiskelijoille eli ammattiopistossa ja lukiossa opiskeleville. Kurssille mahtuu 200 innokasta ja suurin osa paikoista on varattu muille kuin ammattikoulun omalle väelle.

Opettajina toimii neljä suosittua ammattitubettajaa, kouvolalainen Herbalisti, MariieVeronica, Justimusfilmsin Sami Harmaala ja Lakko.