Mies meni ulos tupakalle – ovella odotti susi: "Se tuli suoraan kohti"

Klamilassa asuva Tapio Piispa koki aamulla elämänsä yllätyksen, kun hän kohtasi suden kotiportaillaan. Virolahdella on jahdattu erikoisesti käyttäytyvää sutta koko alkuviikon ajan.

Kotimaa
Talon piha ja portaat, kaksi pulkkaa.
Susi kävi näin lähellä Tapio Piispan kotia.Tapio Piispa

VIROLAHTI Kun Tapio Piispa avasi varhain aamulla kotiovensa mennäkseen tupakalle, hän ei odottanut kohtaavansa oven takana sutta.

– Susi tuli pihalla ihan suoraan kohti, se oli tulossa rappusille vastaan. Päästin siinä jonkinlaista ääntä. Se kääntyi ympäri ja lähti vetelemään tuonne metsään, Piispa kertoo.

Matkaa miehen ja suden välillä oli muutama metri.

– Se oli aika erikoinen ja yllättävä tilanne.

Susi ei ollut Piispalle ihan uusi tuttavuus, sillä hän näki sen ensimmäisen kerran jo tiistaina ollessaan kävelyllä. Hän on varma siitä, että kyseessä on susi eikä esimerkiksi koira.

– On se susi. Toissa yönä se oli käynyt levittelemässä meidän roskia pihalla. Jotain vikaa siinä täytyy olla, eihän normaali susi noin käyttäydy.

Onko susia kaksi?

Virolahdella on jahdattu koko alkuviikon ajan erikoisesti käyttäytyvää sutta. Sen liikkeistä talojen pihoilla on tehty uusia havaintoja viime yön ja aamun aikana. Metsästäjät uskovat, että susia on kaksi.

Päästin siinä jonkinlaista ääntä. Se kääntyi ympäri ja lähti vetelemään tuonne metsään.

Tapio Piispa

– Ne kiertävät ihmisten pihoilla ja terasseilla erillään. Jäljistä päätellen pienempi olisi liikkunut viime yönä Ravijoella. Isokokoisempaa olemme jäljittäneet tänään Klamilan Länsikylässä, petoyhdyshenkilö Raimo Niemistö sanoo.

Myös poliisille on aamulla tehty ilmoitus suden liikkeistä Länsikylän alueella. Poliisi pitää kuvauksen perusteella käyttäytymistä sudelle outona, eikä sulje pois mahdollisuutta, että eläin on koira.

Metsästäjät puolestaan ovat vakuuttuneita siitä, että kyseessä on susi. Ensimmäiset havainnot siitä tehtiin jo puolitoista viikkoa sitten.

– Näin suden omin silmin viime lauantaina. Riistanhoitoyhdistyksellä on eläimen liikkeistä jo yli 30 ilmoitusta, Niemistö kertoo.

Ei lapsia yksin ulos

Susien epäillään tulleen rajan takaa Venäjältä.

– Nälkäisiä ne ovat. Ruoan perässä ovat kaataneet roskiksia pihoilla.

Alueen metsästäjät yrittävät karkoittaa ne pois asutuksen liepeiltä.

– Porukat alkavat olla peloissaan. En ainakaan pieniä lapsia jättäisi yksin ulos, Niemistö sanoo.

Nälkäisiä ne ovat. Ruoan perässä ovat kaataneet roskiksia pihoilla.

Raimo Niemistö

Suden kohdannut Tapio Piispa ei epäröi lähteä ulos.

– Enhän minä nyt tuollaista pelkää. Mutta kun on pieniä lapsia, niin pistäähän se vähän ajattelemaan.

Alueella liikkuvia pyydetään ilmoittamaan uusista havainnoista hätäkeskukseen.