1. yle.fi
  2. Uutiset

Pielisen ja Pohjois-Karjalan osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä

Pohjois-Karjalassa suunnitellaan jälleen osuuspankkien yhdistymistä. Pielisen ja Pohjois-Karjalan osuuspankit valmistelevat mahdollista yhdistymistä kevään ja kesän ajan, päätöksiä on odotettavissa syksyllä. Samaan aikaan myös Vaara-Karjalan osuuspankeissa on vireillä fuusio.

Pohjola Pankki
Osuuspankki, Osuuspankin logo, OP
Antti Laakso / Yle

Pielisen ja Pohjois-Karjalan osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä. Pankkien hallitukset esittävät ja hallintoneuvostot puoltavat yhdistymistä. Yhdistyminen oli ensimmäisen kerran edustajistojen käsiteltävänä tiistaina.

Asian käsittelyä jatketaan kevään ja kesän aikana. Päätöksiä yhdistymisestä on odotettavissa syksyllä ja fuusio voisi tapahtua keväällä 2017.

Yhdistyessään uudella pankilla olisi 82 000 asiakasta, joista omistajajäseniä olisi 38 000. Työntekijöitä olisi 130 ja he jatkaisivat yhdistyvässä pankissa vanhoina työntekijöinä.

Pohjois-Karjalassa on vireillä myös toinen osuuspankkifuusio. Neljän pankin muodostama Vaara-Karjalan osuuspankki aloittaa ensi vuoden alussa, jos päätökset huhtikuussa ovat myönteisiä.

Mahdollisten yhdistymisien jälkeen maakunnassa olisi vielä kahdeksan osuuspankkia.

Lue seuraavaksi