1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Brysselin iskut

Belgialaismedia: Brysselin iskun kolmas epäilty sittenkin yhä paossa

Poliisi uskoo, että lentokenttäiskuun osallistui kolme miestä, joista kaksi on kuollut. Belgialaislehdet kertoivat ensin, että kolmas epäilty olisi pidätetty, mutta vetivät sitten uutisensa takaisin.

Brysselin iskut
Belgian poliisin julkaisema kuva Brysselin lentokentän pommi-iskusta epäillystä miehestä.
Belgian poliisin julkaisema kuva Brysselin lentokentän pommi-iskusta epäillystä miehestä. Kuvan valkotakkinen mies on etsintäkuulutettu.Belgian Federal Police / EPA

Belgialaismedioiden mukaan Brysselissä pidätetty henkilö ei ole kolmas lentokenttäiskuista epäilty mies, toisin kuin ne ensin kertoivat.

Pidätyksestä kertoi ensin sanomalehti La Dernière Heure (siirryt toiseen palveluun) ja sen jälkeen muun muassa talouslehti L´Echo (siirryt toiseen palveluun), joka perusti tietonsa nimettömiin poliisilähteisiin. Molemmat lehdet sanovat, että pidätys on tehty Brysselin Anderlechtin kaupunginosassa.

Lehtien mukaan pidätetyn henkilöllisyys ei ole tiedossa, mutta on varmistunut, että hän ei sittenkään ole kolmanneksi lentokenttäiskijäksi epäilty mies.

Poliisi uskoo, että lentokenttäiskuilla oli kolme tekijää, joista kaksi on kuollut ja kolmatta on etsitty laajassa operaatiossa.

Belgian valtionsyyttäjä on ilmoittanut pitävänsä tiedotustilaisuuden kello 14 Suomen aikaa.

RTBF: Kaksi veljestä epäiltyinä

Ranskankielinen yleisradioyhtiö RTBF (siirryt toiseen palveluun) kertoo omien lähteidensä perusteella, että poliisi epäilisi kahta veljestä osallistumisesta eilisiin iskuihin. Toinen veljistä olisi RTBF:n mukaan kuollut itsemurhaiskussa Zaventemin lentokentällä, toinen Maelbeekin metroasemalla.

Veljien kerrotaan olleen poliisille entuudestaan tuttuja yhteyksistä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Valtionsyyttäjä vahvisti myöhemmin RTBF:n tiedot.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi