1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjoisen puutarhoissa -videosarja: Säntillinen maalaisidylli

Ikiroudan maasta paljastuu hämmästyttävän upeita puutarhoja ja niitä hoitavia persoonia. Pohjoisen puutarhoissa -sarja tarjoaa ideoita ja vinkkejä Pohjois-Suomesta, jossa puutarhasajoja ei ole perinteisesti tehty. Ensimmäisessä jaksossa maalaismaisemassa huomion keräävät muotopuutarhaa muistuttava kasvimaa ja pihalla juoksentelevat kanat.

Kotimaan uutiset
Pohjoisen puutarhoissa -logo, kukkaruukku
Ensimmäisessä jaksossa idyllisessä maalaismaisemassa huomion keräävät muotopuutarhaa muistuttava kasvimaa ja pihalla juoksentelevat kanat

Oulun Ylikiimingissä sijaitsevasta Eeva Pöyskön puutarhasta on liki mahdotonta löytää yhtään rikkaruohoa. Kasvimaalla vallitsee niin selvä järjestys, että se alkaa muistuttaa jo muotopuutarhaa.

– Haraan kasvimaan vähintää kerran viikossa. Rikkaruohot eivät voita minua, vaan minä voitan ne.

Jokivarressa sijaitsevassa puutarhassa juoksentelee myös kanoja. Pensaan alta voi sattumalta löytyä ainekset isompaankin leivonnaiseen.

– Joskus voi löytyä jonkun puskan alta kolmenkymmenen munan keko. Silloin tehdään vähän isompi pannukakku, Pöyskö nauraa.

Pohjoisen puutarhat esillä keväällä

Pohjoisen puutarhoissa –sarjassa tavataan kevään aikana mainioita puutarhapersoonia ja jaetaan vinkkejä sekä ideoita vaikkapa omalla pihalla hyödynnettäväksi.

Tulevissa jaksoissa ovat esillä esimerkiksi kaupunkiviljely, permakulttuuri ja hedelmäpuiden kasvattaminen pohjoisessa. Uudet jaksot ilmestyvät Yle Areenaan sunnuntaisin ja jaksot löytyvät myös Yle Oulun nettisivuilta ja facebookista.

Lue seuraavaksi