1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sunny Car Center -yrittäjän ongelmat jatkuvat

Hämeenlinnaan suurautokauppaa puuhanneen Sunny Car Centerin omistaja Markku Ritaluoma menettää kotitalonsa. Espoon käräjäoikeus teki keskiviikkona päätöksen, jonka mukaan Ritaluoman kotikiinteistön ulosmittaus on tehty laillisesti. Päätös ei kuitenkaan ole vielä lainvoimainen.

Kuva: Yle

Länsi-Uudenmaan ulosottovirasto oli ulosmitannut Helsingin käräjäoikeuden päätöksen perusteella Markku Ritaluoman Sunny-Trading -yhtiön ja Ritaluoman omaa omaisuutta Ålandsbankenin velkojen katteeksi.

Ritaluoma valitti ulosotosta katsoen, että Tradingilta ulosmitatut kiinteistö-osakkeet ja Vanajanlinnan Golf Suiten osakkeet riittivät lainoihin. Siksi hänen kotitalonsa ulosmittaaminen oli Ritaluoman mukaan liiallinen ja vastoin ulosottokaaren ulosmittausjärjestelyä.

Sunny-Tradingin osakkeiden varat eivät riittäneet

Ulosottomies ja velkoja Ålandsbanken katsoivat, että Sunny-Tradingilta ulosmitattujen kiinteistöosakkeiden varat eivät riittäneet velkojen katteeksi ja siksi myös Ritaluoman kotitalo oli ulosmitattava.

Molemmat esittivät, että kiinteistöosakkeiden arvo on taantuman aikana laskenut ja niiden myynti on vaikeaa. Siksi myös Ritaluoman kotikiinteistö tuli ulosmitata.

Oikeus hyväksyi ulosmittauksen

Espoon käräjäoikeus hylkäsi Markku Ritaluoman valituksen. Oikeus katsoi, ettei ulosmittaus ollut liiallinen eikä ulosmittausjärjestystä rikottu. Markku Ritaluoman kotitalo voitiin ulosmitata. Päätös ei kuitenkaan ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa ylempään oikeusasteeseen.

Sunny-Trading tunnettiin muun muassa laajasta urheilusponsoroinnistaan. Markku Ritaluoma ja Sunny-Trading nousivat kuuluisuuteen Hämeenlinnaan suunnitellun suurautokaupan Sunny Car Centerin yhteydessä. Sunny Car Center -yhtiö on konkurssissa ja sen omaisuus julkisselvityksessä.