Hyppää sisältöön

Mora-puukko huulipunarasiassa – poliisi löytää teräaseen monenlaisesta piilosta

Pelkästään Oulun poliisiasemalla takavarikoidaan vuosittain toista tuhatta erilaista aseeksi luokiteltavaa esinettä. Esineiden omistajilla on hyvä mielikuvitus, sanoo poliisi.

Kuva: Oulun poliisi

"Tässä kun joudutaan asiakkaita tuomaan valtion hotellin pahnoille, niin meillä on partiossa tapana kysyä asiakkaalta, että onko taskuissa puukkoja tai puntareita?"

Saateteksti löytyy Oulun poliisin Facebook-sivustolta. Tekstin oheen on liitetty kuva, jossa on läjä poliisin takavarikoimia astaloita ja teräaseita.

– Erilaisia aseiksi luokiteltavia esineitä löytyy ihmisiltä kiinniottotilanteissa Oulussa viikoittain viidestä kymmeneen, kertoo vanhempi konstaapeli Juha Aho Oulun poliisista.

Poliisi ei palauta takavarikoimiaan aseiksi luokiteltuja esineitä.

– Ne menevät hävitykseen, en tarkalleen edes tiedä minne, Aho toteaa.

Juha Ahon mukaan takavarikoitujen esineiden määrä on pysynyt Oulussa viimeiset vuodet nykyisellä tasollaan. Vuosittain Oulun poliisiasemalle jää erilaisia "itsepuolustukseen" tarkoitettuja aseita pitkästi toista tuhatta.

– Esineiden omistajilla on hyvä mielikuvitus. Huulipunarasiastakin voi löytyä itsepuolustukseen tarkoitettu Mora tai linkkuveitsi, Aho kertoo.