Liikenne jumissa pahoin Nelostiellä Oulussa – liukkaasta kelistä varoitetaan

Oulussa on ajettu iltapäivän aikana useampia kolareita. Pohjantien etelään johtava kaista suljettiin iltapäivällä joksikin aikaa liikenteeltä. Nelostiellä on ajettu keskiviikkona kaksi kolaria, joista toisessa rekan perävaunu tukki väylän.

Kotimaa
Ambulansseja kolaripaikalla Oulussa 23.3.2016
Yle

Oulussa on ajettu iltapäivän aikana useampia kolareita ja Pohjatien onnettomuuksien vuoksi myös Oulun kaupungilla liikenne on ruuhkautunut kun moottoritie etelään päin ei ole vetänyt.

Moottoritien etelään johtavat kaistat ovat olleet suljettuna liikenteeltä mutta iltapäivällä puoli viiden aikoihin toinen kaista avattiin käytöön. Poliisi ohjasi myös liikennettä pois nelostieltä Kainuuntien rampista.

Nelostiellä ajettiin lähes peräkkäin kaksi kolaria, joista toisessa rekan perävaunu tukki ajoväylän. Puoliperävaunu oli lähtenyt heittelehtimään ja painanut henkilöauton keskikaiteen läpi. Henkilöautoon tuli pieniä peltivaurioilla mutta onnettomuudesta selvittiin ilman henkilövahinkoja.

Liikenneruuhkan vuoksi Pohjantiellä ajettiin myös kahden henkilöauton kolari. Myös siitä selvittiin ilman henkilövahinkoja.

Samoihin aikoihin Oulun Tuirassa ajettiin peltikolari Kuivastien ja Valtatien risteyksessä.

Aiemmin iltapäivällä kolaroitiin myös Iissä missä pakettiauto osui tien laitaan pysäköidyn rekan perään. Pakettiauton vauhti oli melko hiljainen törmäyshetkellä ja tästäkin onnettomuudesta selvittiin peltivaurioin.

Liikenneviraston tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Pasi Mällisen mukaan ajokeli Oulussa on hyvin liukas.