Brysselin lentokentän toinen itsemurhapommittaja ilmeisesti tunnistettu

Useat tiedotusvälineet kertovat eri lähteisiin perustuen, että lentokentän toinen itsemurhapommittaja olisi Najim Laachraoui, jonka uskotaan toimineen Pariisin iskujen pommintekijänä.

Ulkomaat
Turvakameran kuvaa terriristiepäillyistä Brysselin lentokentällä.
EBU

Uutistoimisto AFP:n poliisilähteiden mukaan toinen Brysselin lentokentällä kuolleista itsemurhapommittajista olisi Najim Laachraoui.

Aiemmin myös belgialainen sanomalehti De Standaard (siirryt toiseen palveluun) ja ranskalainen sanomalehti Le Monde (siirryt toiseen palveluun) kertoivat omiin nimettömiin lähteisiinsä perustuen, että lentokentän toinen itsemurhapommittaja olisi Laachraoui. Myös belgialainen La Libre (siirryt toiseen palveluun) kertoo poliisilähteisiinsä viitaten, että Laachraoui olisi tunnistettu. Yleisradioyhtiö VRT (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että sen toimittajille olisi vahvistettu Najim Laachraouin olevan toinen lentokentän pommittajista.

Toinen lentokentän itsemurhapommittajista oli Ibrahim El Bakraoui. Hänen pikkuveljensä Khalid oli Maelbeekin metroaseman itsemurhapommittaja.

Le Monden mukaan Laachraoui olisi tunnistettu DNA:n perusteella.

Kolmannen lentokentällä olleen terroristin henkilöllisyys on yhä tuntematon ja häntä etsitään edelleen.

Najim Laachraouin, 25, uskotaan toimineen Pariisin iskujen pommintekijänä. Hänen DNA-jälkiään on löytynyt useista Pariisin terroristien käyttämistä räjähdeliiveistä. Samaa DNA:ta on löytynyt myös Belgiassa taloista, joissa hyökkääjät oleskelivat ennen Pariisin iskuja.

Poliisi oli tuntenut Schaerbeekin kaupunginosassa Brysselissä kasvaneen miehen jo pitkään. Laachraouin tiedettiin rekrytoivan nuoria jihadistipiireihin. Hänestä julkaistiin kansainvälinen pidätysmääräys vuonna 2014.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset