1. yle.fi
  2. Uutiset

Tutkijat: Metallipala on "lähes varmasti" peräisin kadonneelta MH370-lennolta

Australia ilmoittaa, että Afrikan etelärannikolta aiemmin tässä kuussa löytynyt lentokoneen palanen on suurella todennäköisyydellä peräisin kadonneesta Malaysia Airlinesin matkustajakoneesta.

Ulkomaat
Viranomaiset kantavat siiven palasta.
Poliisit kantoivat löydettyä lentokoneen palasta Reunionin saarella keskiviikkona.Yannick Piton / AFP

Onnettomuustutkijat toivovat pääsevänsä lähemmäksi yli kaksi vuotta sitten mystisesti kadonneen Malaysia Airlinesin matkustajakoneen kohtaloa.

Afrikan eteläosassa sijaitsevan Mosambikin rannikolta löytyi maaliskuun alussa palanen, jota tutkijat epäilivät heti Boeing 777 -matkustajakoneen osaksi.

Nyt Australian liikenneministeri Darren Chester kertoo, että Malesian hallituksen tutkijat ovat lähes varmoja asiasta. Noin metrin mittaista metallipalaa on tutkittu tämän viikon ajan Australiassa.

– Analyysien perusteella on tultu lopputulokseen, jonka mukaan palanen on lähes varmuudella peräisin lennolta MH370, Chester sanoo. – Tämä vahvistaa etsintäyrityksiämme eteläisellä Intian valtamerellä.

Aiemmin koneesta on löytynyt ainoastaan yksi siiven osa. Se löytyi Madagaskarin itäpuolella sijaitsevan Réunionin saaren rannalta viime heinäkuussa.

Malaysia Airlinesin MH370-lento oli matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin, kun se katosi 8. maaliskuuta 2014. Koneessa oli 239 ihmistä. Tutkijat uskovat, että kone kääntyi reitiltään kohti eteläistä Intian valtamerta. Sen uskotaan syöksyneen mereen.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi