Räntää ja lunta luvassa – varaa aikaa pääsiäisliikenteeseen

Matkantekoon maanteillä kannattaa varata runsaasti aikaa, koska liikennemäärät voivat kasvaa huomattavasti normaalista. Ilmatieteen laitoksen mukaan tiedossa on myös epävakaista säätä.

Kotimaa
Talviliikennettä.
AOP

Pääsiäisen menoliikenteen odotetaan vilkastuvan iltapäivää kohden.

Matkantekoon maanteillä kannattaa varata runsaasti aikaa, koska tien päällä olevien autojen määrä voi kasvaa huomattavasti normaalista.

Tieliikennekeskus ennustaa menoliikenteen olevan runsainta tänään kiirastorstaina ja huomenna pitkänäperjantaina. Keskuksen mukaan pääsiäisliikenteessä on autoja hetkittäin jopa tuplasti enemmän kuin normaaleina päivinä. Ruuhkahuippua odotetaan kello 13–19 välille.

– Liikenne vilkastuu iltapäivään mennessä. Mitään erityisiä ruuhkia ei kuitenkaan ole odotettavissa. Ehkä tuollainen normaali vilkas viikonlopun menoliikennepäivä olisi tiedossa. Teillä 3, 4, ja 5 on eniten pohjoiseen menevää liikennettä, tieliikennepäivystäjä Marko Kolattu arvioi.

Ajamiseen kannattaa varata lisäaikaa myös epävakaisen sään takia. Ilmatieteen laitoksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan päivän aikana Suomen yli liikkuu itään useita lumi- ja räntäsadealueita. Lunta sataa päivällä erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti pääsiäisen aikana etenkin pääteillä. Autoliiton perinteinen Operaatio Pajunkissa auttaa pulaan joutuneita autoilijoita. Vapaaehtoiset tiepalvelumiehet päivystävät maanantaihin saakka.

Kiirastorstai on myös kiireinen päivä raideliikenteessä. VR:n mukaan 60 000 suomalaista lähtee pääsiäisen viettoon junalla, ja suurin osa heistä matkustaa tänään.

VR muistuttaa, että juhlapyhät ja sunnuntaiyönä tapahtuva kesäaikaan siirtyminen vaikuttavat lähi- ja kaukojunien aikatauluihin. Muutokset voi tarkastaa VR:n sivuilta. (siirryt toiseen palveluun)