Liukkaaksi muuttunut keli aiheutti lukuisia kolareita Pirkanmaalla – pikkutiet edelleen jäässä

Lumentulo yllätti keskiviikkona autoilijat Pirkanmaalla. Päätiet on saatu suolattua, mutta alempi tieverkko on aamusta vielä liukas.

liikenne
Luminen tienpinta.
Heli Mansikka / Yle

Lumiseksi muuttuneessa ajokelissä sattui keskiviikkoiltana Pirkanmaalla runsaasti liikenneonnettomuuksia. Ainakin kymmenessä tapauksessa tarvittiin pelastuslaitoksen apua. Onnettomuuksissa oli mukana yhteensä yli 20 ihmistä.

Vakavimmat turmat sattuivat Ikaalisissa ja Kangasalla. Ikaalisissa onnettomuus sattui 3-tiellä hiukan ennen iltakuutta, kun mies menetti pakettiautonsa hallinnan ja törmäsi vastaantulleeseen henkilöautoon. Törmäyksen jälkeen pakettiauto suistui kulkusuunnassaan ajoradan vasemmalle puolen siten, että pakettiauton takaosa oli kaiteen päällä ja etuosa ajoradalla. Henkilöauton matkustaja kuljetettiin ambulanssilla hoitoon.

Kangasalla, jossa henkilöauto suistui päin valotolppaa Ruutanan Shellin kohdalla noin kello 19 aikaan. Henkilöautoa kuljettanut nainen ajoi Tampereen suunnasta kohti Jyväskylää, kun noin 400 metriä ennen Ruutanan Shellin liittymää hän menetti auton hallinnan. Auto suistui kulkusuuntaan nähden tien vasemmalle puolelle lyhtypylvääseen ja siitä edelleen ojaan. Nainen kuljetettiin ambulanssilla tarkempiin tutkimuksiin sairaalaan.

Liikennekeskuksen päivystäjän Timo Rimmin mukaan aamuun mennessä päätiet on saatu suolattua, mutta alempi tieverkko on aamusta vielä liukas.

Pirkanmaalle eilisen ja yön aikana satanut lumikertymä vaihtelee paikoitellen, mutta laajalti satoi noin 5 - 10 senttiä lunta.