Venepaikan voi varata jatkossa netistä Porissakin: "Nopeat syövät hitaat"

Pori on siirtymässä uuteen järjestelmään kaupungin venepaikkojen vuokrauksessa. Tähän asti vapautuneet venepaikat on arvottu halukkaiden vuokraajien kesken. Sähköinen järjestelmä on käytössä jo kymmenessä kaupungeissa.

Pori
Vene lasketaan vesille Raumalla
Yle / Tapio Termonen

Tänä keväänä vapautuvat venepaikat voi varata suoraan nettipalvelussa, joka avataan huhti-toukokuun vaihteessa.

– Venepaikkojen arvontaa on arvosteltu paljon viime vuosina. Jatkossa nopeat syövät hitaat varauksissa, kertoo Palvelupiste Porinan palvelupäällikkö Heikki Tuominen.

Sähköisellä palvelulla halutaan selkeyttää venepaikkojen varauksia ja laskutusta.

– Haluamme eroon paperilaskujen lähettämisestä. Venepaikan vuokran voi jatkossa maksaa verkkopankkitunnuksilla kirjautumalla kaupungin kuntalaistilille. Laitamme muistutukset vuokrakauden päättymisestä ja uusimismahdollisuudesta myös jatkossa sähköisesti.

Jokisatama suosituin

Porissa vapautuu vuosittain noin 200 venepaikkaa uusille vuokraajille. Kovin kysyntä on Etelärannan jokisataman venepaikoista ja niitä vapautuukin harvakseltaan.

– Puolestaan esimerkiksi Reposaaresta jää vuosittain vuokraamatta noin 200 venepaikkaa. Siellä on tilaa, toteaa palvelupäällikkö Heikki Tuominen.

Samaan sähköiseen järjestelmään on siirtynyt jo viime vuonna kymmenen kaupunkia. Esimerkiksi Raumalla uuteen varausjärjestelmään ollaan tyytyväisiä.