1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. media

Seppo Rönkkö Savon Sanomien päätoimittajaksi

Rönkkö on hoitanut tehtävää väliaikaisesti jo siitä lähtien, kun edellinen päätoimittaja Jari Tourunen vapautettiin tehtävästä lokakuussa. Keskisuomalainen-konsernin mukaan Rönkkö osoitti johtajankykynsä väliaikaisen pestin aikana. Uusi päätoimittaja haluaa korostaa entisestään tavallisten ihmisten näkökulmaa.

Kuva: Yle

Savon Sanomien uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi on nimetty Seppo Rönkkö, Keskisuomalainen-konserni kertoo.

57-vuotias Rönkkö on hoitanut tehtävää väliaikaisesti jo lokakuusta, jolloin konserni vapautti Jari Tourusen päätoimittajan paikalta.  Iisalmen Sanomissa toimittajauransa aloittanut Rönkkö on toiminut Savon Sanomissa muun muassa toimituspäällikkönä, uutispäällikkönä ja taloustoimituksen esimiehenä.

Keskisuomalainen-konsernin johtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi sanoo, että Rönkkö osoitti kykynsä tehtävään väliaikaisen pestin aikana.

– Hän osoitti pystyvänsä johtamaan Savon Sanomien toimitusta kuluvan talven suurten uudistusprojektien aikana, kun lehden verkkopalvelut uusittiin ja siirryttiin tabloidiin. Rönkkö pystyy talon tuntevana, kokeneena journalistina jatkamaan lehden toimintamallin ja organisaation modernisointia, Kangaskorpi toteaa tiedotteessa.

Myös Savon Media Oy:n toimitusjohtaja Erkki Summanen on tyytyväinen valintaan. Savon Sanomia julkaiseva Savon Media on Keskisuomalaisen tytäryhtiö.

– Savon Sanomien tuotekehitys ja konsernin Savon alueen lehtien sisällöntuotannon rakentaminen jatkuvat nyt ilman keskeytyksiä, kun uusi päätoimittaja löytyi yhtiön sisältä, Summanen sanoo.

Lisää tavallisia ihmisiä lehden sivuille

Tähän mennessä päätoimittajan pesti on Seppo Rönkön mukaan tuntunut hektiseltä ja kuluneita kuukausia ovat leimanneet Savon Sanomien suuret hankkeet, kuten tabloidiin siirtyminen.

– Palaute tabloidista on ollut hyvin positiivista. Lukijoiden palautteessa huomio kiinnittyy siihen, että tiettyä tottumustahan muutos vaatii. Vuosikymmeniä tietyt asiat ovat löytyneet lehdestä tietyiltä paikoilta, ja nyt kun talo on tavallaan rakennettu uudelleen, pitää huoneetkin löytää uudestaan, Rönkkö sanoo.

Rönkkö korostaa, että Savon Sanomien ydin on ja tulee olemaan maakunnallisuudessa ja paikallisissa uutisissa. Hän haluaa lisätä lehdessä tavallisten ihmisten ääntä ja kuvia.

– Me haluamme enemmän ihmiskasvoisuutta ja tavallisen ihmisen näkökulmaa lehden sivuille. Mutta hyvä maakuntalehti antaa myös hyvän ja riittävän kattauksen valtakunnallisesta ja kansainvälisestä uutisoinnista.

Rönköllä on vahva usko tulevaisuuteen perinteisen median vaikeuksista huolimatta. Hänen mukaansa laatu on tärkeä tekijä kamppailussa ihmisten ajankäytöstä.

– Me olemme tälläkin hetkellä luoneet lukuisia yhteistyösuuntia, joilla olemme pystyneet kehittämään lehteä entistäkin monipuolisemmaksi. Suomalaiset ovat vahvaa lukijakansaa ja tähän me täällä Suomessa ja Savossakin uskotaan.

Muokkaus 24.3.2016 kello 15:37: Juttuun lisätty Seppo Rönkön kommentit