Kymenlaakson marketeissa pääsiäisen asiakasvirtoja tarkkaillaan suljettujen ovien takaa

Useat isot marketit voivat ensimmäistä kertaa olla avoinna läpi pääsiäisen. Aukioloaikojen vapauttamisesta huolimatta Kymenlaaksossa on vielä toistaiseksi päätetty pistää esimerkiksi Prismat ja Citymarketit kiinni pitkäperjantaina ja ensimmäisenä pääsiäispäivänä. Asiakasvirtojen liikkeitä muualla Suomessa seurataan tarkasti.

pääsiäinen
Nainen kantaa ostoskoria kaupan käytävällä.
YLE

Isotkin kaupat saavat nyt pääsiäisenä olla auki oman valintansa mukaan. Kaupan aukioloaikojen vapauttaminen avaa useiden tavaratalojen ovia asiakkaille myös pitkäperjantaina.

Kymenlaaksossa S-ryhmän ja Keskon isot marketit ovat kuitenkin päättäneet olla kiinni sekä pitkäperjantaina että ensimmäisenä pääsiäispäivänä sunnuntaina.

– Päädyttiin ainakin vielä tänä vuonna pitämään ovet kiinni pitkäperjantaina ja sunnuntaina. Herkkänä olemme sen suhteen, miten sitten tulevaisuudessa ollaan auki, mutta tämä pääsiäinen mennään näin, sanoo Kymen seudun osuuskaupan Prismajohtaja Jari Klaus.

– Aukioloaikakysymykset ratkaistaan kaupoissa itsenäisesti. Vielä on arvioitu, ettei kysyntää olisi niin paljon, joten kannattaa pitää kiinni, sanoo puolestaan Keskon johtaja Timo Heikkilä.

Moni pienempi kauppa ja liikennemyymälät ovat Kymenlaaksossakin avoinna koko pääsiäisen ajan.

Pääsiäismaanantaina ruokavarannot jo ehtyneet

Kymenlaaksossa seurataan muiden kauppojen pääsiäismenekkiä ja kuluttajaliikkeitä. Ensi vuoden aukioloista päätetään nyt saatavien kokemusten perusteella.

– Keskiviikko ja kiirastorstai ovat merkittäviä kauppapäiviä ja perinteisesti myös lauantai. Mielenkiintoisa nähdä miten rakenne muuttuu, kun aukiolot vapautuvat, Klaus sanoo.

Toisena pääsiäispäivänä maanantaina kaupat ovat auki.

– Olimme auki maanantaina jo viime vuonna. Kymenlaaksolla oli poikkeuslupa. Se oli sellainen kohtuullisen vilkas sunnuntaikauppapäivä. Ruoka rupeaa ihmisiltä pitkien pyhien aikana loppumaan, Klaus sanoo.