Tyrnävän viinatehdas aikoo moninkertaistaa tuotantonsa – miljoonainvestoinnit hyvässä vauhdissa

Shaman Spirits laajentaa tuntuvasti Tyrnävän viinatehtaan toimintaa. Uusi laajennusosa on jo valmistunut ja syksyllä on tarkoitus ottaa käyttöön vielä suurempi investointi. Samalla myös työntekijöitä tarvitaan lisää.

talous
Pullotus käynnissä
Yle / Soile Suvanto

Juuri olimme Moskovassa messuilla ja seuraavaksi pitäisi lähteä Singaporeen.

Ilpo Sulkala

Shaman Spiritsin tehtaalla Tyrnävällä on vauhti päällä. Syksyllä tuli menestystä arvostetussa vodka-kilpailussa ja liikevaihto kasvoi viime vuonna yli 90 prosentilla.

Yrityksen toimitusjohtaja Ilpo Sulkalalla onkin takanaan touhukas talvi ja kiireinen kevät.

– Juuri olimme Moskovassa messuilla ja seuraavaksi pitäisi lähteä Singaporeen esittelemään tuotteitamme. Talven aikana olemme käyneet paikanpäällä tai luoneet muutoin kontakteja pariinkymmeneen maahan.

Uusi valmistuslinja moninkertaistaa tuotannon

Shaman Spirits laajentaa merkittävästi Tyrnävän viinatehtaan toimintaa. Noin 600 neliön laajennus on jo valmistunut ja uusi tuotantolinja on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä. Samalla myös työntekijöitä tarvitaan lisää.

Tavoitteena on tuottaa Tyrnävällä yli neljä miljoonaa pulloa.

Ilpo Sulkala

– Tässä vaiheessa puhutaan varmaankin noin 3-5 uudesta työntekijästä, arvioi Shaman Spiritsin toimitusjohtaja Ilpo Sulkala.

Sulkalan mukaan uusi tuotantolinja nostaa investointien kokonaisarvon noin kahteen miljoonaan euroon. Laajennukset mahdollistavat tuotannon nelinkertaistamisen.

– Tuotanto on nyt noin miljoonan pullon tasolla, mutta jatkossa tavoitteena on valmistaa Tyrnävällä yli neljä miljoonaa pulloa.