Poliisin oma tutkinta ja yleisövihjeet johtivat lopulta romumiinoittajien jäljille – rikosnimikkeenä harvinainen liikennetuhotyö

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut tänään torstaina kaksi 28-vuotiasta kiteeläismiestä todennäköisin syin epäiltyinä useista Kiteen alueella sattuneista liikennetuhotöistä. Poliisi pääsi romumiinoittajien jäljille sekä oman tutkinnan että yleisöltä tulleiden vihjeiden perusteella. Maaliskuun alussa poliisi lupasi vihjepalkkion romumiinoittajan jäljille johtavasta ratkaisevasta vihjeestä.

Kotimaa
Sekalaista purkujätettä on levitelty tielle
Itä- Suomen poliisilaitos / Kiteen poliisiasema

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut tänään kaksi 28-vuotiasta kiteeläismiestä todennäköisin syin epäiltyinä useista Kiteen alueella sattuneista liikennetuhotöistä.

Miesten epäillään levitelleen rautaromua maanteille useaan otteeseen Kiteen Puhoksessa.

Esteitä on viime vuosina asetettu pääasiassa valtatie 6:lle Tolosenmäen ja Kesälahden välille sekä kantatie 71:lle Puhoksen ja Villalan välille. Tielle on jätetty muun muassa auton akkuja, auton osia ja renkaita sekä jopa akvaario.

Poliisi otti miehet kiinni sunnuntai-iltana. Miehet ovat olleet pidätettyinä siitä saakka.

Miesten jäljille päästiin poliisin omassa tutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen sekä yleisövihjeiden perusteella. Tutkinnassa on suoritettu kuulusteluja, kotietsintöjä ja teknistä tutkintaa.

Poliisi ei kommentoi vielä, miten käy jutun selvittämisestä luvatulle vihjepalkkiolle.

Poliisi pyytää edelleen yhteydenottoa ihmisiltä, jotka ovat viime vuosien aikana havainneet Puhoksen alueella tiellä olevia romuja tai jopa törmänneet niihin, mutta eivät ole ilmoittaneet asiasta poliisille.

Tiedot pyydetään ilmoittamaan puhelinnumeroon 050 4086 252 (arkisin klo 8-16) tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).