1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sirkus

Sirkuksen kausi käynnistyy jo, vaikka maassa on vielä lunta

Sirkus on yksi kevään merkeistä. Pohjalainen Sirkus Florentino aloittaa lähes seitsemän kuukautta kestävän kiertueensa pääsiäisenä Vaasasta.

Sirkus Florentinon johtaja ja nokkamies Florentin Tzvetkov. Kuva: Sami Pöntinen / Yle

Sirkus on kevään merkki, vaikka monin paikoin on vielä luntakin maassa. Sirkus Florentinon seitsemän kuukauden kiertue starttaa pääsiäisenä Vaasasta.

Sirkuksen johtajan ja nokkamiehen Florentin Tzvetkovin mukaan tänä vuonna sirkuksessa nähdään muun muassa lasershow, miniatyyrihevonen sekä ilma-akrobatiaa. Ohjelmaa on suunniteltu jo viime kesästä asti.

Sirkus Florentinon valmistelut ovat Vaasassa jo pitkällä torstai-illan ensimmäistä esitystä varten. Kuva: Sami Pöntinen / Yle

– Hyvät artistit varataan nopeasti, eli meidän täytyy reagoida hyvissä ajoin, mikäli haluamme saada heidät mukaan, Tzvetkov toteaa.

Sirkusala kiinnostaa Suomessakin

Yleisten sirkusesitysten lisäksi sirkusta työllistävät myös erikseen tilatut yritys- ja muut tilaisuudet, ja esimerkiksi Palosaaren koulu Vaasassa on tilannut oman esityksen Florentinolta.

– Yksityistilaisuudet ovat minun haasteeni, eli kiertue pitää vain rakentaa niin, että tilaukset onnistuvat ilman suuria kilometrikustannuksia, Florentin Tzvetkov kertoo.

Tzvetkov sanoo, että ihmisten ostovoima on huonontunut selvästi laman takia, mutta sirkus yrittää pysyä edelleen pystyssä. Hän sanoo olevansa kuitenkin tyytyväinen siihen, että sirkusala kiinnostaa nuoria. Hän toivottaa myös suomalaiset sirkustaiteilijat tervetulleiksi Florentinoon.

– Olen nähnyt omin silmin, miten hyviä taiteilijoita tulee tulevaisuudessa esimerkiksi Lahdesta Salpauksen sirkuskoulutuksesta. Heiltä varmaankin valmistuu ihmisiä ensi vuonna, eli tervetuloa vain meille, jos seitsemän kuukautta kiertueella kiinnostaa, Tzvetkov hymyilee.