1. yle.fi
  2. Uutiset

Supertähti-Jeesus ilmestyy Suolahtisaliin – kiirastorstain illassa soi rock-ooppera

70-luvulta lähtien maailman mainetta saavuttaneen rock-oopperan Jesus Christ Superstarin sävelet kaikuvat Suolahdessa. Sumiaisten La Kala -ooppera esittää rock-oopperan musiikkia lähes täysin keskisuomalaisvoimin.

Rockooppera
Superstar-nuotit.
Tenho Tornberg / Yle

Swengaavaa rockia, herkkine ja rytmikkäine hetkineen. Suolahtisalissa nähtävän konsertin on ohjannut Noora Määttä. Myös kuoronjohtajana toimiva Määttä kertoo, että ooppera on La Kala -kuorolle hyvin erilainen tuotanto.

Rock-ooppera nähdään Suolahtisalissa kiirastorstain iltana.
Rock-ooppera nähdään Suolahtisalissa kiirastorstain iltana. Tenho Tornberg / Yle

– Olemme tehneet isoja teoksia, joissa on kuoroa ja orkesteria, mutta tämän teoksen rock on meille uusi tuulahdus, pääsemme tekemään jotain todella hauskaa ja erilaista, Määttä kertoo.

Ari Liimatainen vastaa esityksen visuaalisesta puolesta.

– Hän on tehnyt upeat projisoidut taideteokset, ne ovat mitä katsojat pääsevät visuaalisesti ihastelemaan, Määttä sanoo.

La Kala -oopperan perustaja Marie Finne-Bray.
La Kala -oopperan perustaja Marie Finne-Bray.Tenho Tornberg / Yle

Esitys on koottu lähes kokonaan keskisuomalaisin voimin, kertoo oopperan puuhanainen ja Maria Magdalenan roolin laulava Marie Finne-Bray.

– Jeesus on muualta, niin kuin voi kuvitella, mutta muutoin ihan keskisuomalaisella osaamisella menemme. Jyväskylästä on naiskuoro, on sumialaisia, on suolahtelaisia, on jyväskyläläisiä artisteja, Finne-Bray luettelee.

Sumiaisten La Kala -ooppera esittää rock-oopperan musiikkia ison kuoron, viiden solistin ja rockbändin voimin. Jeesuksen roolissa nähdään Heikki Mäkäräinen.

– Ennen ei olla aivan näin suurta produktiota tehty. Tässä on paljon eri liikkuvia osia, jotka ovat tietysti tuottaneet paljon mielenkiintoisia tilanteita, mutta hyvällä tuurilla ja yhteistyöllä tässä mennään, Finne-Bray sanoo.

Harjoitukset.
Tenho Tornberg / Yle

Jesus Christ Superstar -konsertti nähdään kiirastorstain illassa kello 19 Suolahtisalissa.

Lue seuraavaksi