Koe uusi yle.fi

Yksikönjohtaja: Componentan mäntätuotanto tarkoitus säilyttää Pietarsaaressa

Konepajayhtiö Componenta ilmoitti julkisuuteen torstaina, että se neuvottelee Pietarsaaressa mäntiä valmistavan Pistons-yksikkönsä myynnistä. Tulosyksikön johtaja Sakari Pisilä sanoo, että tuotantoa ei aiota siirtää Pietarsaaresta muualle, vaikka myynti toteutuisi.

talous
Componenta Pistons -yksikkö Pietarsaaressa
Kalle Niskala / Yle

Konepajayhtiö Componentalla on ollut jo pitkään vakavia kannattavuus- ja rahoitusongelmia. Yhtiö on vähentänyt viime vuosina rajusti toimintojaan Pietarsaaresta, muun muassa valimon toiminta loppui kaupungissa vuonna 2014. Componenta Pistons-yksikkö on viimeinen yhtiön Pietarsaaressa toimiva yksikkö.

Nyt Componenta neuvottelee myös sen myynnistä. Pietarsaaressa työskentelee tällä hetkellä noin 40 ihmistä. Tulosyksikön johtaja Sakari Pisilä ei pelkää, että tuotanto siirtyisi kaupungista muualle.

– Lähtökohta on, että tuotanto jatkuu Pietarsaaressa nykyisessä muodossaan. En näe sellaista pelkoa, että tuotanto Pietarsaaressa loppuisi. Meillä on täällä hyvä tuotantolaitos, lisäksi koneet ja kaikki osaaminen ovat Pietarsaaressa, mikä merkitsee paljon, Pisilä sanoo.

Componenta Pistons investoi vasta vuonna 2014 uuteen tuotantolinjaan Pietarsaaressa lähes neljä miljoonaa euroa.

Tulosyksikön johtaja Sakari Pisilä sanoo, että henkilöstön määrään ei ole tulossa muutoksia ainakaan lyhyellä tähtäimellä. Pietarsaaren yksikön myynti ratkennee ennen kesää.