yle.fi-etusivu

Kauppalehden yt:t päätökseen, 33 henkilötyövuotta vähenee

Kauppalehdestä joudutaan irtisanomaan enintään kaksi henkilöä. Loput vähennykset tapahtuvat uudelleensijoittumisen, vapaaehtoisen eläköitymisen ja erosopimusten kautta.

media
Kauppalehti etusivu tiistailta 23. helmikuuta 2016.
Yle

Kauppalehti Oy:n henkilökuntaa koskeneet yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen, Alma Media tiedottaa. Työt vähenevät yhteensä noin 33 henkilötyövuodella seuraavan vuoden kuluessa, yhtiö arvioi.

Enintään kaksi henkilöä irtisanotaan. Loput vähennykset tapahtuvat uudelleensijoittumisten, luonnollisen vaihtuvuuden, vapaaehtoisten eläköitymisten sekä erosopimusten kautta, Alma Media kertoo. Neuvottelun piirissä oli yhteensä 230 henkilöä.

Taustalla on Alma Median ja mediayhtiö Talentuminen yhdistyminen. Neuvottelujen tavoitteena oli Alma Median mukaan luoda uusi organisaatiorakenne ilman päällekäisyyksiä sekä siirtää tekemisen painopistettä kohti digitalisoituvaa mediakäyttöä toimituksissa ja mediamyynnissä.

– Niin Talentumin kuin Kauppalehden työntekijät ovat huippuammattilaisia. Tämä kävi ilmi myös käydyissä neuvotteluissa, joissa vaikeista asioista pystyttiin sopimaan asiallisesti ja nopeassa aikataulussa. Yhdistymisen ensimmäinen vaihe alkaa olla nyt ohi. Alma Talentin uusi johto nimitettiin alkuvuonna ja uudet organisaatiot aloittavat työnsä Alma-talossa seuraavien viikkojen aikana, sanoo Kauppalehden toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuori tiedotteessa.

Järjestely ei Alma Median mukaan vaikuta Talentumin eikä Kauppalehden liiketoimintaan tai tuotteisiin.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hiilidioksidipäästöt

Päästötutkimuksen tiedoista ja motiiveista nousi väittely – Tutkija: Minulla on etiikka ja ammattitaito

Työelämä

Tabu tai ainakin noloa tunnustaa – isolla osalla suomalaisista on tylsää töissä

Puoli seitsemän

Nämä ovat suomen kielen vaikeimmat sanat – ne tietää jokainen bussimatkustaja

Vaakakapina

Kun syömishäiriö söi seksuaalisuuden