Hyppää sisältöön

Turussa kerätään polkupyöriä vähävaraisille lapsiperheille

Hope ry:n Turun paikallisyhdistys on kerännyt jo parin viikon ajan polkupyöriä, jotka lahjoitetaan vähävaraisille lapsiperheille.

Lahjoitettuja polkupyöriä on kertynyt Hope-yhdistyksen toimipisteen eteen. Kuva: Eino Kossila / Yle

Turun Itäharjulla sijaitsevan Hope ry:n pihalle on kertynyt suuri määrä polkupyöriä. Vähävaraisia lapsiperheitä auttava Hope-yhdistys on tavallisesti tukenut perheitä esimerkiksi vaateavustuksilla. Yhdistys aloitti pari viikkoa sitten keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on kerätä polkupyöriä lahjoitettavaksi.

Lyhyessä ajassa polkupyöriä on kertynyt kymmeniä, mutta lisää tarvitaan kipeästi. Kaikki lahjoitetut pyörät menevät eteenpäin.

-Perheiltä on tullut todella paljon kiinnostusta. Hakijoita on todella paljon enemmän kuin meillä on pyöriä antaa, sanoo Hope ry:n Arja Heinonen.

Polkupyöräkypäriäkin otetaan vastaan

Ajatus pyörien vastaanottamisesta syntyi sattumalta vuosi sitten, kun eräs taloyhtiö tyhjensi pyörävarastoaan ja otti yhteyttä yhdistykseen. Hope päätti ottaa polkupyörät vastaan jatkuvasta tilanpuutteesta huolimatta.

-Pyörillä olikin niin suuri kysyntä, että päätimme tehdä pyöräkeräyksestä jokavuotisen tapahtuman. Nyt olemme kampanjoineet suuremmalla volyymillä, Heinonen kertoo.

Pyörillä olikin niin suuri kysyntä, että päätimme tehdä pyöräkeräyksestä jokavuotisen tapahtuman.

Arja Heinonen

Hope ry toimiii myös muissa kaupungeissa, mutta polkupyöräkampanja syntyi Turussa. Tampereella vastaavaa kokeiltiin myös, mutta vasta Turun jälkeen. Tänä vuonna useampi paikallisyhdistys on lähtenyt mukaan.

Polkupyörien lisäksi suuri tarve on myös kypärille. Toistaiseksi lahjoituksena on tullut vain muutama yksittäinen kypärä. Niistä on Heinosen mukaan huutava pula. Kaikki kypärät otetaan vastaan.

Apua Hopelta on mahdollista saada laittamalla yhdistykselle sähköpostia. Sen jälkeen sovitaan tapaaminen, jossa jutellaan perheen tilanteesta. Sitten yhdistyksen toimipisteellä voi käydä katsomassa, olisiko siellä tarjolla jotakin omalle perheelle.

.
.