Viimeiset mäet pääsiäisenä – laskettelu Kuopion kaupunkialueella päättyy

Antikkalan laskettelurinteen liiketoimintaa pyörittänyt yrittäjä lopettaa toimintansa ensi maanantaina. Samalla päättyy rinteen yli 50-vuotinen historia.

laskettelu
Antikkalan laskettelurinne Kuopiossa.
Yle / Markku Malinen

Laskettelu Kuopion kaupunkialueella päättyy tämän pääsiäisen jälkeen. Viimeisenä kaikille avoimena laskettelupaikkana toiminut Antikkalan rinne sulkee ovensa ensi maanantain jälkeen.

Yrittäjä Petri Soininen on hieman pettynyt kaupungilta saamaansa tukeen. Soinisen arvion mukaan keskuksen kehittäminen Puijon luonnonsuojelulinjausten vuoksi on lähes mahdotonta.

– Vielä pari viikkoa sitten elättelin toiveita jatkosta, mutta tämänpäiväisen puhelun jälkeen kävi selväksi, että toiminnan jatkolle ei ole edellytyksiä. Se on kyllä iso harmi.

Kuopion kaupunkialueen toinen laskettelurinne Puijon hyppymäen vieressä toimii nykyisin ainoastaan alppihiihtoseuran harjoittelupaikkana. Kaupungin liitosalueella Nilsiässä sijaitsevalle Tahkolle on Kuopion keskustasta 65 kilometriä.

Antikkalan laskettelurinne on ollut toiminnassa 1960-luvulta lähtien. Antikkalan huoltorakennukset ja hissit ovat Kuopion kaupungin omaisuutta.