Sadat omaiset kokoontuivat alppikylään Germanwingsin maahansyöksyn vuosipäivänä

150 ihmistä kuoli, kun saksalaisen lentokoneen perämies ohjasi koneen päin vuorta. Vuosipäivänä alppikylään kokoontuneista lähes puolet kapusi paikalle, jonne hylky putosi.

Ulkomaat
Nelihenkinen perhe kantaa kukkia.
Omaisia saapumassa muistotilaisuuteen Le Vernet'hen.Guillaume Horcajuelo / EPA

Noin 750 ihmistä kokoontui torstaina Ranskan Alpeilla sijaitsevaan pieneen kylään muistelemaan omaisiaan, jotka kuolivat vuosi sitten, kun saksalaisen Germanwings-yhtiön matkustajakone murskaantui vuorenrinteeseen. 650 omaisen lisäksi paikalla oli noin sata Germanwingsin ja sen emoyhtiön Lufthansan työntekijää.

Le Vernet'n kylässä järjestetyn tilaisuuden jälkeen noin 300 ihmistä vaelsi vuoristo-oppaiden ja palomiesten avustamina paikalle, jonne koneen hylky päätyi, kun lentoperämies oli tarkoituksella ohjannut koneen tuhoonsa. Muille aiotusta autokuljetuksesta luovuttiin huonon sään vuoksi.

Korkealle rinteeseen johtava mutainen ja luminen polku tehtiin vuosi sitten pelastustöitä varten. Ihmishenkiä niissä ei voitu enää pelastaa, vaan kaikki koneessa olleet 150 ihmistä kuolivat.

Merkel muisti tovereitaan menettäneitä koululaisia kirjeellä

Kone oli matkalla Barcelonasta Espanjasta Düsseldorfiin Saksaan. Matkustajien joukossa oli muun muassa 16 koululaisen ja heidän kahden opettajansa ryhmä.

Heidän kotikaupungissaan Haltern am Seessa koulutoverit kokoontuivat keskusaukiolle hiljaiseen hetkeen. Liittokansleri Angela Merkel sanoi heille lähettämässään kirjeessä, etteivät he ole surussaan yksin.

Myös Barcelonan La Bratin lentokentällä on järjestetty muistotilaisuus, ja sekä siellä että Düsseldorfin lentokentällä on paljastettu muistolaatta uhreilla.

Lähteet: AFP, Reuters