Via Dolorosa johdattaa pääsiäiseen Tesoman lähiökirkossa

Via Dolorosa on sisäinen matka kohti pääsiäistä, palmusunnuntain tapahtumista Jeesuksen ylösnousemukseen. Tampereen Tesoman kirkolla järjestettävän Via Dolorosa -pääsiäisvaelluksen on kokenut vuosikymmenten varrella jo yli 56 000 ihmistä.

ilmiöt
Tesoman kirkolla kierrettävä Kärsimysten tie vaellus johdattaa pääsiäisen viettoon.
Tampereen Tesoman kirkolla järjestettävän Via Dolorosa -pääsiäisvaelluksen on kokenut vuosikymmenten varrella jo yli 50.000 ihmistä. Tänä vuonna tulee kuluneeksi kolmekymmentä vuotta ensimmäisestä vaelluksesta. Tapahtuma tunnetaan Tampereen ulkopuolellakin.

Tampereen Tesoman kirkolla on hiljaisella viikolla kuljettu perinteisesti Kristuksen kärsimystietä, Via Dolorosaa. Opas ja hänen lyhtynsä kuljettavat vaeltajaryhmän kärsimystien läpi.

Reitti on hiljainen eikä puhetta ole paljon. Kulkijalle tarjotaan pääsiäiselämys kaikkien aistien välityksellä. Silmät lepäävät taideteoksissa ja kynttilöissä, musiikki ja linnunlaulu hivelevät korvia. Makuaisti herää viinirypäleillä ja leivällä. Ilmassa tuoksuvat lehmuksenoksat ja oraalle noussut ohra.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi kolmekymmentä vuotta ensimmäisestä vaelluksesta. Dolorosasta on muodostunut ilmiö, joka tunnetaan ympäri kaupunkia ja väkeä vaeltaa Tesomalle hiljaisella viikolla myös muualta maasta. Myös monet kerho-, päiväkoti- ja koululaisryhmät ovat löytäneet Via Dolorosan.

Lähiökirkossa vaellukseen voi osallistua palmusunnuntaista pitkäperjantaihin.