1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Huippukokki neuvoo: Näin valmistat mehevää pääsiäiskaritsaa

Michelin-tähdellä palkitun ravintolan keittiömestarin reseptillä saa helpolla hyvää syötävää. Tarvitaan vain aikaa, hyviä raaka-aineita ja rentoa asennetta.

Uutisvideot: Huippukokki neuvoo: Näin valmistat mehevää pääsiäiskaritsaa
Uutisvideot: Huippukokki neuvoo: Näin valmistat mehevää pääsiäiskaritsaa

Lähestyvä pääsiäinen on mitä mainiointa aikaa rentoutua ystävien ja herkullisen ruuan parissa. Mikäli perinteinen pääsiäisherkku, mämmi, ei millään maistu, kannattaa kokeilla ravintola Demon keittiömestarin vinkkejä.

Michelin-tähtiravintolan Heikki Kivimäki paljasti yksinkertaisen karitsanpotkareseptinsä pääsiäisen kunniaksi. Sen onnistumiseen tarvitaan vain rentoa asennetta, kärsivällisyyttä ja hyviä raaka-aineita.

– Tässä onnistuu jokainen, jolla on uuni. Tällä reseptillä saa helposti hyvää syötävää. Aikaahan se hieman vie, sillä ainekset laitetaan yöksi uuniin.

Mausteina Kivimäen reseptissä karitsanpotkaan käytetään mm. punaviiniä, tähtianista ja valkosipulia. Vaikka resepti on helppo, niin paistoaikojen kanssa on syytä olla tarkkana.

– Karitsa on siinä mielessä haastava ruoka, että se on vähärasvainen. Jos se on uuunissa liian kauan, se saattaa kuivahtaa. Samasta syystä potkaa ei myöskään saa jäähdyttää ilman nestettä.

Mahdollista villanmakua ei tarvitse pelätä, sillä laadukkaassa lihassa sitä ei pitäisi olla. Kivimäki kuittaa sen osaltaan urbaaniksi legendaksi.

Karitsanpotkan lisukkeeksi Kivimäki suosittelee nopeasti valmistuvaa juures-chutneyta.

– Ja ruokajuomaksi tietysti hyvää punaviiniä.

Video: Kuvaus: Tanja Heino, leikkaus: Mika Koivunen