yle.fi-etusivu

Kölnissä ensimmäinen syyte uutenavuotena tapahtuneesta seksuaalisesta ahdistelusta

Syytetty on uutistoimisto AFP:n mukaan 26-vuotias algerialainen mies, jota epäillään myös uhrin kännykän varastamisesta.

Ulkomaat
Kolme poliisia ja pidätetty, jolla on käsiraudat.
Poliisi otti kiinni rikoksesta epäillyn uudenvuodenyönä Kölnissä. Marius Becker / EPA

Saksan viranomaiset ovat nostaneet ensimmäisen syytteen seksuaalisesta ahdistelusta Kölnin uudenvuodenyön tapahtumien perusteella.

Kölniläisen oikeuden tiedottaja kertoo uutistoimisto AFP:lle, että 26-vuotiasta algerialaista miestä epäillään naisen kopeloimisesta ja hänen kännykkänsä varastamisesta.

Miehen epäillään olleen mukana noin kymmenen hengen joukossa, joka ympäröi naisen Kölnin rautatieaseman edustalla. Oikeuden tiedottajan mukaan ei ole vielä selvillä, koska tapausta käsitellään oikeudessa.

Lukuisat naiset ovat kertoneet joutuneensa uudenvuodenyönä arabin tai pohjoisafrikkalaisen näköisten miesten ahdistelemiksi ja ryöstämiksi Kölnin rautatieaseman läheisyydessä. Saksalaisen uutistoimisto DPA:n mukaan poliisi on saanut yli 1 100 uudenvuodenyötä koskevaa rikosilmoitusta, joista yli 480 koskee seksuaalista ahdistelua.

Toistaiseksi uudenvuodenyön tapahtumista on annettu kolme varkaustuomiota. Kaupungin poliisipäällikkö sanoi helmikuussa, että suurinta osaa tekijöistä ei ehkä koskaan saada kiinni.

Lähteet: AFP