Koe uusi yle.fi

Ranskassa suuroperaatio – yksi pidätetty terrori-iskun suunnittelusta

Ranskan poliisi teki torstaina suuroperaation Pariisin esikaupunkialueelle ja pidätti yhden henkilön epäiltynä Ranskaan kohdistuvan terrori-iskun suunnittelusta. Suunnitelma ei ilmeisesti liittynyt viimeksi Pariisissa ja Brysselissä tehtyihin iskuihin.

Ulkomaat
Poliisiratsia marraskuussa 2015 Pariisissa.
Poliisiratsia marraskuussa 2015 Pariisissa.Yoan Valat / EPA

Ranskassa on tehty terrorismin suunnitteluun liittyvä pidätys, kertoo maan sisäministeri.

Sisäministeri Bernard Cazeneuve kertoo, että pidätetty on Ranskan kansalainen, jonka epäillään suunnitelleen iskua Ranskaan. Ministerin mukaan miehen epäillään kuuluneen taistelijoiden verkostoon, jonka iskusuunnitelma oli jo pitkällä.

Ministerin mukaan tutkijat eivät kuitenkaan ole löytäneet viitteitä siitä, että kyseinen suunnitelma olisi liittynyt Pariisissa marraskuussa ja Brysselissä tällä viikolla tehtyihin terrori-iskuihin.

Pidätys tapahtui torstaina aamulla Argenteuilissa, Pariisin luoteispuolella sijaitsevassa asuinrakennuksessa.

Silminnäkijät kertovat ranskalaiselle i-Tele -verkkosivustolle, että poliisi tyhjensi rakennuksen ja sulki lähialueen eikä päästänyt asukkaita palaamaan koteihinsa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan paikalla olivat myös poliisin räjähdeasiantuntijat, jotka ovat turvanneet poliisin tutkimuksia rakennuksessa, parkkialueella sekä asukkaiden yhteistiloissa.

Sisäministeri Cazeneuve kertoo, että Ranskassa on pidätetty vuoden alusta 75 ihmistä, joista 28 on vangittu.

Kello 2.28 Pidätys tapahtui torstaina aamulla eikä myöhään torstai-iltana.

Lähteet: Reuters, AFP, AP