Republikaanien esivaali meni loanheitoksi: Cruzin vaimo ivan kohteena

Donald Trumpin ja Ted Cruzin sanailu alkaa lähteä hallinnasta. Negatiivisen mainonnan kohteiksi ovat joutuneet vastaehdokkaiden vaimot eikä sanankäytöllä tunnu enää olevan rajoja.

USA:n presidentinvaali
Kuvakaappaus Donald Trumpin twitter-tililtä.
Kuvakaappaus Donald Trumpin Twitter-tililtä.Twitter

Yhdysvaltain republikaanien jo ennestäänkin rumia piirteitä saanut presidenttiehdokkaan esivaali muuttui eilen torstaina todelliseksi loanheitoksi. Kilpaa johtava liikemies Donald Trump uudelleentweettasi Twitter-tilillään halventavan kuvan vastaehdokas Ted Cruzin Heidi-vaimosta.

Cruz vastasi välittömästi kutsuen Trumpia "ruikuttavaksi pelkuriksi".

Yhteenotto sai alkunsa, kun ennen Utahin esivaalia Trumpia vastustava kansalaisjärjestö julkisti vaalimainoksen, jossa luonnehdittiin hänen Melania-vaimoaan sopimattomaksi toimimaan Valkoisessa talossa, valtakunnan "ensimmäisenä naisena". Mainoksessa oli myös vähemmän tyylikkäitä kuvia Melaniasta ajalta, jolloin hän toimi valokuvamallina, eikä ollut vielä naimisissa Trumpin kanssa.

Donald Trump teki väärän johtopäätöksen ja luuli mainoksen olleen Ted Cruzin vaaliorganisaation tekemä.

– Ole varovainen, valehteleva Ted, tai paljastan vaimosi salat, hän kirjoitti Twitterissä.

Eilen hän julkisti Twitterissä kuvan, jossa olivat vierekkäin Heidi Cruz epähieno irvistys kasvoillaan ja Melanie Trump hyvin edustavana. Kuvatekstissä oli: "Ei tarvetta paljastaa saloja. Kuva kertoo yhtä paljon kuin tuhat sanaa."

Wisconsinissa kampanjoiva Cruz vastasi raivostuneena.

– Jätä Heidi rauhaan, helvetti vieköön.

Hänen mielestään tosimies ei hyökkäile vastaehdokkaan puolisoa tai lapsia vastaan. Trumpilla on Cruzin mielestä ongelmia vahvojen naisten kanssa. Vahvat naiset pelottavat Trumpia, Cruz sanaili.

– Donald, olet ruikuttava pelkuri, Cruz lähetti toimittajien kautta viestin Trumpille.

Republikaaninen puolue on jo kampanjan aikana tehnyt etäisyyttä Trumpiin. Uudet naisiin kohdistuvat puuskahdukset saavat aikaan pelkoa, että puolue menettää naisäänestäjiä.

Lähteet: AP, Reuters