Hyppää sisältöön

The Rolling Stones konsertoi maassa, joka kielsi yhtyeen vuosikymmeniä

Kuuban avautuminen ulkomaailmaan tapahtuu pitkin harppauksin. Esiintyminen Havannassa säväyttää kaiken nähnyttä rockyhtyettä.

Rolling Stonesin jäsenet Mick Jagger (vas.), Charlie Watts, Keith Richards ja Ronnie Wood saapuivat Havannaan, Kuubaan torstaina 24. maaliskuuta. Kuva: Alejandro Ernesto / EPA

Rock-musiikin legendoihin kuuluva The Rolling Stones -yhtye konsertoi tänään pitkänäperjantaina Kuuban pääkaupungissa Havannassa.

Brittiläisen veteraaniyhtyeen jäsenet saapuivat Havannaan eilen yksityskoneellaan mukanaan noin 60 teknikkoa ja perheenjäsentä.

Yhtyeen laulaja ja keulakuva Mick Jagger piti lentokentällä lyhyen espanjankielisen puheen, jossa hän kertoi olevansa iloinen päästessään esiintymään saarelle.

The Rolling Stonesin musiikki oli kiellettyä 1960-luvulta aina 1980-luvulle saakka, sillä Kuuban kommunistihallinto piti ulkomaista rock-musiikkia vastavallankumouksellisena. Valtiollinen radio ei sitä soittanut, mutta kuubalaiset kuuntelivat sitä salaa ja yhtyeen levyt kiersivät kädestä käteen.

– Olemme esiintyneet monissa erikoisissa paikoissa uramme aikana, mutta tämä esityksemme Havannassa tulee olemaan meillekin virstanpylväs, ja toivomme sen olevan sitä myös ystävillemme Kuubassa, yhtye sanoi tiedotteessaan.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on nopealla aikataululla normalisoinut maansa suhteet Kuubaan. Vieraillessaan alkuviikosta Kuubassa hän totesi kylmän sodan olevan ohi Amerikassa.

Rollarit kiertävät parhaillaan Latinalaista Amerikkaa. Ennen Kuubaa he ovat soittaneet Brasiliassa, Chilessä, Argentiinassa ja Meksikossa. Havannan onsertti järjestetään Ciudad Deportiva -areenalla.