"Jeesus" kulkee läpi Helsingin keskustan – Via Crucis esittää modernin pääsiäisvaelluksen

Perinteisen pääsiäisnäytelmän käsikirjoitusta on modernisoitu siten, että se tuo esiin tämän päivän ihmisen ääntä.

Kotimaa
Uutisvideot: Via Crucis täyttää Helsingin keskustan kadut
Uutisvideot: Via Crucis täyttää Helsingin keskustan kadut

Perinteinen pitkänperjantain pääsiäisvaellus Via Crucis täyttää illalla Helsingin ydinkeskustan kadut.

Kärsimystien reitti alkaa Kaisaniemen puistosta kello 21.30. Kulkue siirtyy puistosta Unioninkatua ja Rauhankatua pitkin Suomen Pankin eteen, jossa tapahtuu oikeudenkäynti. Lopulta kulkue siirtyy Tuomiokirkon portaille, jossa esitys päättyy ristiinnaulitsemiseen.

Pääsiäisvaelluksen kenraaliharjoitus pidettiin torstaina. Kulkueen kärjessä, Jeesuksen roolissa nähdään ensimmäistä kertaa näyttelijä Kai Vaine.

Vaineen mukaan näytelmän viesti nykypäivän ihmiselle on, että valo ja elämän tarkoitus löytyy, kun pitää kiinni siitä, mitä itse haluaa ja mitä sydän sanoo.

– Hyvin suurella mielenkiinnolla odotan sitä, minkälainen tapahtumasta tulee. Sitä ei pysty harjoittelemaan etukäteen. Kyseessä on kertaveto. Olen varma, että se tulee kantamaan, Vaine sanoo.

Jeesuksen kavaltanutta Juudasta esittää Pinja Hahtola. Hänen mukaansa tuttu näytelmä tarjoaa katsojalle paljon, koska käsikirjoitusta on uusittu nykyaikaisemmaksi.

– Mielestäni tarina käskee miettimään, mihin tämä maailma on menossa, Hahtola sanoo.

Käsikirjoitus on lähtöisin Veli-Pekka Hännisen kynästä. Esityksen ohjaajana toimii viime vuoden tapaan oopperaohjaajana tunnettu Ville Saukkonen.

Vaine ja Hahtola esiintyvän jutun liitteenä olevalla videolla.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.