AP: Yliopistoihin ilmestyi outoja juutalaisvastaisia lentolehtisiä Yhdysvalloissa

Useissa yhdysvaltalaisissa yliopistoissa on viime päivinä hämmästelty tulostimista ilmestyviä lentolehtisiä, joiden teksti on juutalaisvihamielistä.

Lentolehtisiä ilmaantui muun muassa Brownin yliopistoon. Kuva: CJ Gunther / EPA

Monet yliopistot eri puolilla Yhdysvaltoja tutkivat juutalaisvastaisia lentolehtiä, kertoo uutistoimisto AP. Lentolehtisiä alkoi ilmestyä torstaina yliopistojen verkkoon kytketyistä tulostimista ja faksilaitteista.

Lehtisiä on ilmaantunut esimerkiksi Princetonin, Brownin, Wisconsin-Milwaukeen ja Etelä-Kalifornian yliopistoihin sekä useisiin muihinkin oppilaitoksiin.

– Princeton pitää erittäin tärkeänä keskinäistä kunnioitusta ja paheksuu kaikkiin yksilöihin tai ryhmiin kohdistuvia vihan ilmauksia, todettin Princetonin yliopiston tiedotteessa.

Massachusettsin yliopiston Amherstin toimipaikan rehtori Kumble Subbaswamy puolestaan kutsui lehtisiä pelkurimaisiksi.

– Tämä halveksittava tapaus muistuttaa siitä, että emme saa tyytyä tähän vaan meidän pitää pyrkiä kohti yhteiskuntaa, joka vaalii erilaisuuttaa, mukaan ottamista ja oikeudenmukaisuutta, hän sanoi henkilökunnalle ja opiskelijoille suunnatussa tiedotteessa.

Lentolehtisten lähettäjäksi arvellaan olevan valkoista ylivaltaa kannattavaa ryhmää, joka on hakkeroitunut yliopistojen kopiokoneille ja tulostanut vihaviestit. Lentolehtiset on osoitettu "valkoisille miehille" ja niissä haukutaan juutalaisia. Ne myös sisältävät linkkejä uusnatsistiselle nettisivulle.