Hyppää sisältöön

Rolling Stones teki historiaa Kuubassa – video

Rollarit esittivät Havannassa tunnetuimmat kappaleensa historiallisessa konsertissa, joka ilmensi Kuuban nopeaa muuttumista.

Uutisvideot: Rolling Stones Kuubassa
Uutisvideot: Rolling Stones Kuubassa
Rolling Stones esiintyy ilmaisessa konsertissa Havannassa, Kuubassa 25. maaliskuuta. Kuva: Alejandro Ernesto / EPA

Rock'n'rollin veteraanit The Rolling Stones pääsi ensimmäisenä superyhtyeenä esiintymään Kuubassa, joka on vapautumassa taloussaarrostaan.

Rollarien ilmaiseen jättikonserttiin saapui järjestäjien mukaan jopa 450 000 ihmistä. Mukana oli ihmisiä kaikista ikäryhmistä ja innostunut, pomppiva ihmismassa ulottui kauas lähikauduille Ciudad Deportiva -areenan ulkopuolelle.

Yleisö kuuli jo 60-luvulla maailmankuuluisuuteen nousseen brittinelikon Mick Jaggerin, Keith Richardsin, Bill Wymanin ja Charlie Wattsin tunnetuimpia kappaleita, kuten Jumpin' Jack Flash, Sympathy for the Devil, Angie, Paint it Black ja Satisfaction. Rokkarit ovat nyt jo yli 70-vuotiaita. Näyttävimmät lavahyppimiset ovat heillä jo takanapäin mutta soitto kajahti yhtä komeasti kuin ennenkin. Alkuperäisjäsenistä Bill Wyman siirtyi syrjään 90-luvun alussa.

Jagger puhui yleisölle espanjaksi.

– Minusta tuntuu, että ajat todella ovat muuttumassa, eikö totta?

Yleisö oli ihastuksissaan ja kohotti huudon "Rollings! Rollings!

VIP-katsomossa nähtiin mm. supermalli Naomi Campbell, näyttelijä Richard Gere, laulaja Jimmy Buffet, mutta myös Kuuban sisäministeriössä korkeassa asemassa oleva presidentti Raul Castron poika Alejandro Castro.

Uutista korjattu 26.3. klo 10.40 Bill Wyman ei enää soita yhtyeessä.