Kannanotto: Kokoomuksen kenttäjohto luottaa Stubbiin

Puolue valitsee uuden puheenjohtajan kesäkuussa.

Alexander Stubb. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Kokoomuksen johto antaa tukensa puolueen puheenjohtajalle ja valtiovarainministerille Alexander Stubbille.

Kokoomuksen piirien ja jäsenliittojen puheenjohtajien, puoluevaltuuston puheenjohtajiston sekä puolueen varapuheenjohtajien allekirjoittamassa kannanotossa Stubb saa myös tuen hallitusyhteistyön vetämisessä.

– Politiikka on kestävyyslaji. Matkalle ei kannata uupua, vaikka aina tulee vastaan myös vaikeita hetkiä. Arvostamme sitä, että Alexander Stubb on pitkäjänteisesti ja päättäväisesti sitoutunut tehtäväänsä ja kertonut hakevansa jatkoa puolueen puheenjohtajana, kannanotossa todetaan.

Kokoomus valitsee uuden puoluejohdon ja siten myös puheenjohtajan kesäkuussa Lappeenrannassa.

– Alexander Stubb on hakemassa jatkokautta ja toivomme, että nyt puheenjohtaja Stubb saa rauhassa tehdä työtä Suomen kannalta tärkeiden kysymysten hoitamisessa.

Uusia puheenjohtajanimiä on nähty julkisuudessa

Kokoomuksen puheenjohtajan valtikkaa on soviteltu julkisuudessa myös muiden ehdokkaiden käteen kuin Stubbin.

Kansanedustaja ja liikemies Harry Harkimon mukaan häntä on pyydetty mukaan puheenjohtajakisaan, ja hän aikoo miettiä asiaa. Kansanedustaja Elina Lepomäki on kertonut, että ei torju ajatusta lähteä mukaan kisaan.

Sen sijaan sisäministeri Petteri Orpo on sanonut ei puheenjohtajan viitalle.

Aiemmin keväällä kokoomuksen sisällä on ollut tyytymättömyyttä muun muassa työmarkkinaneuvotteluiden tulokseen. Puolueessa koettiin, että kokoomus antoi periksi paikallisessa sopimisessa.

Myös menneisyydestä on kuulunut kriittisiä ääniä. Entinen ministeri Jan Vapaavuori (kok.) ja RKP:n väistyvä puheenjohtaja Carl Haglund ovat ilmaisseet Stubbin johtaman, edellisen hallituksen päätöksenteon ongelmat.