Brysselin kaduilla puhkesi mellakka – poliisi ampunut vesitykeillä

Brysselissä muutama sata mustiin pukeutunutta ihmistä osoittaa mieltään kaupungin keskustassa. Mellakkapoliisi on ampunut joukkoa vesitykeillä.

Ulkomaat
Muutama sata mustiin pukeutunutta ihmistä osoitti mieltään ja huuteli nationalistisia iskulauseita Brysselin keskustassa
Muutama sata mustiin pukeutunutta ihmistä osoitti mieltään ja huuteli nationalistisia iskulauseita Brysselin keskustassa 27. maaliskuuta.Olivier Hoslet / EPA

Brysselissä mellakkapoliisi on ampunut vesitykeillä mielenosoittajia, jotka ovat kokoontuneet kaupungin keskustaan.

Kaduilla on arviolta pari sataa mustiin pukeutunutta ihmistä, jotka huutavat nationalistisia iskulauseita ja kantavat Isisin vastaisia banderolleja.

Suurin osa mielenosoittajista on miehiä. Uutistoimisto AFP:n mukaan mielenosoittajat ovat äärioikeistolaisia huligaaneja.

Brysseliin suunniteltiin sunnuntaiksi marssia terrori-iskujen uhrien muistolle, mutta viranomaiset kehottivat siirtämään marssia vedoten siihen, että poliisia tarvitaan muissa tehtävissä.

Belgian ranskankielisen yleisradioyhtiön RTBF (siirryt toiseen palveluun):n arvion mukaan muutama sata ihmistä kuitenkin kokoontui aukiolle, josta on ollut terrori-iskun uhrien muistopaikka.

RTBF:n mukaan muutaman sadan ihmisen mustiin pukeutunut joukko alkoi käyttäytyä aggressiivisesti.

Lähteet: AP, AFP