Kokoomuksen kenttäväen vetoomus ihmetyttää – Stubb kiittelee saamastaan tuesta

Kokoomuksen kansanedustajat Elina Lepomäki ja Eero Lehti oudoksuvat puolueen kenttäjohdon vetoomusta Stubbin puolesta. He haluavat avointa keskustelua. Stubb kiitteli saamastaan tuesta Facebook-sivullaan.

politiikka
Jyrki Katainen onnittelee Alexander Stubbia Kokoomuksen puheenjohtajavaalin 16. kesäkuuta 2014.
Jyrki Katainen onnittelee Alexander Stubbia Kokoomuksen puheenjohtaavaalin voitosta Lahdessa 2014.Yle

Kokoomuksen kenttäväki julkaisi sunnuntaina kannanoton puheenjohtaja Alexander Stubbin puolesta (siirryt toiseen palveluun). Kirjeen on allekirjoittanut 20 puolue-eliittiin kuuluvaa henkilöä ja siinä toivotaan Stubbille työrauhaa.

Kokoomus valitsee puolueen puheenjohtajan kesäkuun puoluekokouksessa, eikä valtionvarainministeri Alexander Stubbille ole ilmaantunut vielä haastajia. Kansanedustajat Harry "Hjallis" Harkimo ja Elina Lepomäki ovat kertoneet harkitsevansa asiaa. Lepomäki ihmettelee "paimenkirjettä".

– Suomen taloudellinen tilanne on nyt sellainen, että nyt ei ole aika tukahduttaa keskustelua. Luottoluokitus laskee, olemme liiallisen alijäämän menettelyn kynnyksellä, eikä aikaa tilanteen korjaamiseksi ole paljon. Koen vetoomuksen vähän yllättävänä. Se kertoo hermostuneisuudesta ja epävarmuudesta puolueen sisällä.

Lepomäen mukaan nyt ei ole aika tukahduttaa keskustelua puolueen sisällä ja vedota työrauhaan.

Elina Lepomäki
Elina LepomäkiPetteri Paalasmaa / AOP

– Itse arvostan keskustelevaa johtamistyyliä. Vetoomuksella ei ole vaikutusta päätökseeni siitä, aionko osallistua kisaan puolueen puheenjohtajuudesta.

Myös kansanedustaja Eero Lehti pitää omituisena sitä, että puolueessa halutaan kieltää keskustelu. Kyse ei Lehden ole mukaan Stubbista sinänsä, vaan periaatteesta: vapaassa kansanliikkeessä on sallittava myös arvostelu.

– Elämme demokratiassa, emme diktatuurissa, Lehti sanoo.

Puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb kiitteli Facebook-sivullaan saamastaan kannatuksesta.

"Olen kiitollinen ja arvostan sitä tukea, jonka Kokoomuksen kenttäjohto kirjeessään antoi. Samoin olen kiitollinen rakentavasta kritiikistä ja kaikista neuvoista, joilla Suomen suunta käännetään", Stubb kirjoittaa.

Sisäministeri Petteri Orpo on jo ehtinyt kieltäytyä puheenjohtajaehdokkuudesta. Moninkertainen kokoomusministeri Jan Vapaavuori on ilmoittanut, ettei ole mukana kisassa. Puheenjohtakisassa viimeksi kakkoseksi jäänyt Paula Risikko ei ole halunnut vielä ottaa kantaa asiaan.