Koe uusi yle.fi

Ammuskelu Capitol-kukkulalla Yhdysvalloissa loppui lyhyeen

Asemies taltutettiin nopeasti Yhdysvaltain kongressin lähistöllä suositussa turistikohteessa. Valkoinen talo suljettiin hetkeksi turvallisuussyistä.

Ulkomaat
Poliisi vartio Capitol kukkalalla.
Poliisi vartioi Capitol kukkalalla.Michael Reynolds / EPA

Yhdysvalloissa Washingtonissa Capitol-kukkulalla nähtiin maanantaina nopeasti ohi mennyt ampumavälikohtaus.

Yksi sivullinen haavoittui, kun asemies avasi tulen paikalla olleita poliiseja päin. Sivullisen lisäksi ammuskelussa haavoittui tekijä itse. Ampuja saatiin kiinni nopeasti ja vietiin sairaalaan. Poliisin mukaan ampuja on poliisille entuudestaan tuttu.

Välikohtauksen aikana alueella töissä olevia pyydettiin pysymään sisällä toimistoissaan. Kulku Valkoiseen taloon ja alueelle estettiin.

Pääsiäispyhien takia Yhdysvaltain kongressin edustajat olivat tapauksen aikaan vapailla, mutta alueella oli paljon turisteja.

Ei kyse terrorismista

Mies avasi tulen maanalaisessa turistikohteessa, Yhdysvaltain kongressin vierailukeskuksessa.

Poliisin mukaan ammuskelija toimi yksin, eikä epäillyllä uskota olevan yhteyksiä terrorismiin.

Yhdysvaltain salainen palvelu tyhjensi Valkoisen talon ympäristön turisteista, mutta elämä alueella palautui nopeasti tavalliseksi. Capitol-kukkula suljettiin hetkeksi, mutta on avattu jo uudelleen yleisölle.

Viimeksi Capitol-kukkulalla ammuskeltiin vuosi sitten keväällä. Silloin ammuskelija surmasi itsensä ammuskelun päätteeksi. Myös tuolloin alueella oli paljon turisteja.

Lähteet: AP, Reuters