Ongelmia Applen uusimman päivityksen kanssa? Toimi näin

Moni Applen käyttäjä on tuskastunut Applen iOS 9.3 -käyttöjärjestelmäpäivitykseen. Uusimpana ongelmana on, että nettilinkit eivät välttämättä avaudu selaimessa lainkaan eli laitteella ei voi surfata netissä. Valtuutettu huolto kertoo miten kannattaa toimia.

Kotimaa
Ipad 2 -tablettitietokone.
Ym Yik / EPA

Päivitysten tarkoitus on parantaa laitteen toimivuutta, mutta Applen uusin päivitys 9.3 toimi osittain päinvastoin. Esimerkiksi Ipad 2:ssa oli Apple-huollon mukaan laajempi aktivointiongelma. Laite ei päivitettäessä vastannut aktivointipyyntöihin vaan jäi päivitystilaan. Apple on alustavasti korjannut päivityksen.

Uusin ongelma on se, että linkit eivät välttämättä avaudu. Applen nettiselaimessa, Safarissa, linkkiä näpäyttäessä ei siis tapahdu mitään. Linkki ei vain aukea tai ohjelma näyttää jumiutuvan.

1Store -huollosta Helsingistä kerrotaan, ettei linkkien avautumattomuudesta ole vielä tullut kyselyjä lainkaan.

Huoltopäällikkö Valter Andersson sanoo kuitenkin, että ongelma on mahdollinen, ja sitä saattaa esiintyä myös joissain puhelinmalleissa.

– Joissain tapauksissa niinkin yksinkertainen asia kuin laitteen uudelleenkäynnistys saattaa auttaa. Muutoin ainoa vaihtoehto on palauttaa laite tehdasasetuksiin. Tämä on valmistajankin virallinen ohje, Andersson sanoo.

Ennen toimenpidettä laitteen sisältö pitää kuitenkin varmuuskopioida.

– Uudelleenasennus on monissa tapauksissa auttanut. Kuvittelisin, että tähän tulee ennen pitkää myös päivitys. Apple yleensä korjailee näitä niin, että käyttäjät eivät sitä välttämättä edes huomaa, Andersson sanoo.