Lappi A la carten isä Tapio Sointu on kuollut

Lappilaisen ruokakulttuurin vaalija, rovaniemeläinen keittiömestari Tapio Sointu on kuollut. Sointu teki pitkän ja ansiokkaan uran keittiöalan opettajana. Hän pani myös alulle Lappi A la Carten, joka on tutustuttanut Lapin ruokaperinteeseen Suomessa ja ulkomailla.

À la carte
Keittiömestari Tapio Sointu
Keittiömestari Tapio Sointu on lappilaisen ruoan puolestapuhuja.Sauli Antikainen / Yle

Tapio Sointu toimi keittiömestarina yli 50 vuotta. Hän aloitti Lappi A la carte -hankkeen, joka on tehnyt lappilaista ruokaperinnettä tutuksi Suomessa ja maailmalla.

Sointu toimi myös koko Suomen ruokalähettiläänä ja järjesti suomalaisia ruokaviikkoja eri maissa.

Sointu kirjoitti useita keittokirjoja ja koulutti satoja opiskelijoita keittiöalalle. Hän toimi 28 vuotta Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Lapin alueen vetäjänä eli voutina.

Tapio Sointu oli syntynyt Turussa vuonna 1948. Hän oli opettajana muun muassa ravintolakoulu Perhossa Helsingissä ja Rovaniemen hotelli- ja ravintolakoulussa.